Укрінформ

Україна в Мінську відповіла на ультиматум ОРДЛО щодо "націоналізації" підприємств – Оліфер

    Українська сторона гостро поставила питання щодо блокади ОРДЛО та визнання рубля "єдиною державною грошовою одиницею на території ОРДЛО"

    У середу, 1 березня, у Мінську відбулась чергова зустріч Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. 

    "Як у рамках роботи підгруп, так і на рівні Тристоронньої контактної групи Україна жорстко ставила питання про те, що рішення, прийняте Російською Федерацією про визнання паспортів і інших документів, виданих в ОРДЛО, суперечить Мінським угодам", – повідомила за підсумками зустрічі прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер на сторінці у Facebook.

    Вона також зазначила, що українська сторона гостро поставила питання про блокаду ОРДЛО та вимогу бойовиків.

    "Ми заявили про те, що ультиматуми ОРДЛО щодо "націоналізації" підприємств, які працюють в українському юридичному полі, а також визнання російського рубля "єдиною державною грошовою одиницею на території ОРДЛО" вкрай негативно впливають на виконання Мінських угод. Будь-які дії щодо "націоналізації" підприємств суперечать статті 1 Протоколу I Європейської конвенції про захист прав людини 1950 р. Ми висловили надію на те, що процеси, пов'язані з документами і націоналізацією не матимуть незворотний характер", – відзначила Оліфер.

    Як стало відомо, у ході засідання українська сторона висловила стурбованість випадками агресії щодо співробітників СММ ОБСЄ, які відбуваються в ОРДЛО. "Ми вважаємо такі дії неприпустимими", – підкреслила Оліфер.

    Вона додала: "Безпека – це перша і ключова складова всього комплексу Мінських домовленостей і без її рішення неможливо рухатися вперед у врегулюванні всіх інших питань".

    Відтак, Тристороння контактна група підтримала ініціативу СММ ОБСЄ про забезпечення цілодобового відеоспостереження за Донецької фільтрувальної станцією. "Це необхідно для забезпечення безпеки роботи станції, яка знаходиться на підконтрольній Україні території, а також відновлення її роботи в повному обсязі", – пояснила прес-секретар Кучми. 

    Нагадаємо, 22 лютого російська сторона зірвала відеоконференцію Тристоронньої контактної групи.

    Попередній матеріал
    БМП, танки й міномети: ворог 58 разів обстріляв позиції ЗСУ, одного українського воїна поранено
    Наступний матеріал
    Порошенко: "Відбулося ще одне брутальне і жахливе порушення міжнародного права Росією"
    Loading...
    Тристороння контактна група закликає ОРДО забезпечити режим тиші для проведення ремонтних робіт на Донбасі

    Тристороння контактна група закликає ОРДО забезпечити режим тиші для проведення ремонтних робіт на Донбасі

    Тристороння контактна група збирається 1 березня: представник України назвав головні питання зустрічі

    Тристороння контактна група збирається 1 березня: представник України назвав головні питання зустрічі

    Російська сторона зірвала відеоконференцію Тристоронньої контактної групи – Оліфер

    Російська сторона зірвала відеоконференцію Тристоронньої контактної групи – Оліфер