На диктант національної єдності до Нацрадіо прийшли лише опозиціонери [відео]

    Українці писали диктант національної єдності. Уже дванадцятий рік поспіль в ефірі Національної радіокомпанії цей захід влаштовують в день української писемності. До завтра написані біля радіоприймача диктанти слід надіслати листом до Києва. У столиці їх перевірять, і тим, хто впорався на відмінно, вручать грошові призи. Яку оцінку за написане під диктовку отримали депутати, посли і музиканти?

    Поки одні опозиціонери ходять по судах і мітингах, інші - вмостилися писати диктант. Майбутній депутат, свободівець Андрій Іллєнко, диктанту злякався і хотів утекти.

    Андрій Іллєнко, кандидат в народні депутати, ВО "Свобода": "Через перевтому я просто, напевно, не зрозумів, про що йдеться - думав, це просто якийсь ефір. Приходжу - кажуть, треба писать диктант. Я вже думав тікать, але мені не дали".

    Упевнений у собі, на диктант, як на свято, прийшов ще один свободівець - актор Богдан Бенюк.

    Журналіст: "У сусідів списувати не будете?"

    Богдан Бенюк, кандидат в народні депутати, ВО "Свобода": "Буду. Обов`язково. Якщо є такі сусіди, як Микола Янович Азаров, які знають українську мову, то обов`язково треба буде списати".

    Мрія списати у прем`єр-міністра виявилася нездійсненною - усі як один регіонали диктант національної єдності прогуляли.

    Лариса Тарасова, головний редактор Національної радіокомпанії України: "Ми запрошували, і вони обіцяли, що визначаться і прийдуть. Ми запрошували всіх, кому небайдужа українська мова".

    Зачитують диктант: "Кого з прозаїків читати, щоб вивчити українську мову. Записуємо речення".

    Щоб вивчити українську, треба читати письменницю з чоловічим прізвищем Марко Вовчок, яка сама мову з нуля опанувала - йдеться в диктанті.

    Олександр Авраменко, диктор, доцент Київського університету імені Б.Грінченка: "Тут без натяку. Просто інформація усім тим, хто погано володіє українською мовою, і не знає, що її можна вивчити навіть на такому рівні, щоб писати художні твори і уславитися". 

    Незмінний з року в рік. У День української писемності у студії біля мікрофона - доцент Олександр Авраменко. Саме він читає українцям Диктант національної єдності. І сам підбирає.

    Олександр Авраменко, диктор, доцент Київського університету імені Б.Грінченка: "Рівень дев`ятого класу".

    Як дали собі раду з матеріалом дев`ятого класу ті, хто писав диктант у стінах Національного радіо, Олександр Авраменко одразу перевіряє і виставляє оцінки.

    Олександр Авраменко, диктор, доцент Київського університету імені Б.Грінченка: "Трохи проблеми з розділовими знаками. Зараз одна, дві - дві з половиною помилки. Девять балів. Значить, дивіться, Вам треба повторити правила вживання прямої мови".

    Кандидатка в депутати Ірина Геращенко диктант пише третій рік поспіль - і щороку дедалі гірше.

    Ірина Геращенко, кандидат в народні депутати, "УДАР": "Да, щось у мене весь час на бал гірше виходить. Я в школі була до якогось такого "нєпрілічія" відмінницею".

    У інших опозиціонерів - оцінки не кращі. Іллєнко заробив вісімку.

    Андрій Іллєнко, кандидат в народні депутати, ВО "Свобода": "Слава Богу!"

    Бенюк свій диктант сховав у конверт, бо вже прикинув: там максимум трійка.

    Богдан Бенюк, кандидат в народні депутати, ВО "Свобода": "Пора йти назад в школу".

    Найвищий бал - десятку - заробив колишній посол України в Канаді.

    Ігор Осташ, колишній посол України в Канаді: "Посли мають бути розумними".

    Українці, які писали біля радіоприймачів, мають один день, аби відправити написане на перевірку до Національної радіокомпанії. Торік тут перевірили більше сімнадцяти тисяч диктантів.

    Ольга Петрів та Орест Пона, 5 канал

    Попередній матеріал
    Суд відхилив позов опозиції по ще одному скандальному окрузі - 197-му
    Наступний матеріал
    ГАРЯЧІ ТОЧКИ УКРАЇНИ НА ВИБОРАХ-2012 - НАЖИВО В YOUTUBE
    Теги:
    Loading...