Відомий київський ресторатор Дмитро Борисов порівняв процес виробництва металу компанією "Метінвест" з приготуванням борщу. Своїми думками він поділився у рамках нового відеопроекту компанії "Метінвест" – "Металева зірка".
Борисов переконаний, що для обох процесів – і металургійного, і кулінарного – дуже важливий баланс інгредієнтів.
"Український борщ – гастрономічний витвір мистецтва, так само, як у "Метінвесту" – сталь і чавун. І підходи до їхнього створення дуже схожі", – сказав він.
За його словами, як на класичній кухні при приготуванні борщу спершу необхідно зварити бульйон, процідити його, обробити овочі та м'ясо, так само і на металургійній – потрібно довести сплав металу до певного стану, збалансувавши його по температурі та хімічному складу.
"Не варто забувати й про спеції: в кулінарії вони розкривають смак борщу, а в металургії – покращують процес плавлення металу. Раджу додавати сіль, перець, лавровий лист", – додав кулінар, натякаючи на хімічні елементи на виробництві.
"Варимо все це в спеціальній каструлі. Час розливати й подавати на стіл... Ось ми й навчили готувати металургійний борщ. Смачного!", – підсумував Борисов.
За допомогою відеопроекту "Металева зірка" група "Метінвест" показала, наскільки захопливим може бути процес виробництва сталі.
Крім Борисова, у проекті також взяли участь солістка українського гурту The Hardkiss Юлія Саніна, мандрівник Дмитро Комаров, а також голкіпер і капітан української збірної з футболу Андрій П'ятов.