5.ua

Культурологи радять варити кутю і на Водохреща

    Свято Йордана, яке відзначають 19-го січня, пов'язують із хрещенням Христа. Уся вода у цей день вважається святою. Її можна зберігати цілий рік, адже вона не псується. Крім того, люди занурюються у крижану воду ополонки на ставках та річках на знак очищення. А ввечері – частуються вже третьою в цьому році пісною кутею.

    Анатолій Ціпко, культуролог: «Страва, яка поєднує, так би мовити, громаду земних і громаду небесних, адже це поминальна страва. Їсться для закону, адже, по суті, адже береться кілька ложок, а все інше залишається, так би мовити, для гостей, які прийдуть із того дальшого, тогосвітнього краю». 

    Попередній матеріал
    На «Олімпійському» створили найбільший ЗD-малюнок
    Наступний матеріал
    Одна українська тенісистка пройшла до наступного кола «Australian Open»