Вибух у столиці Лівану
Вибух у столиці Лівану TWITTER.COM/MUHAMMADSMIRY

"Втрати Лівану від вибуху набагато менші, ніж України від безглуздої політики" – Чорновіл

Читайте по-русски
Експерти пояснили, чому країна живе в стані економічної катастрофи вже останні кілька місяців

Ліванська економіка була зруйнована ще до вибуху, вважає економіст Сергій Фурса. Про це він сказав в ефірі програми "Інфовечір" на "5 каналі".

Він зазначив, що Ліван живе в стані економічної катастрофи вже останні кілька місяців, в той час як деякі українські нардепи пропонували взяти поведінку цієї країни за приклад.

"Пам’ятаєте, нещодавно в нас бігали по телеканалах Дубінський і компанія і казали, що "ліванці молодці – вони там дефолт оголосили"? Тепер країна в рамках цього дефолту живе в таких умовах, що в неї давно закінчилися гроші: там були планові відключення електроенергії, шалена інфляція тощо", – зазначив Фурса.

Фурса зазначає, що Ліван зараз відмовляється від співпраці з МВФ: "І це, власне, те, що дуже подобалось українським прихильникам "теорії зовнішнього керування". Зараз Ліван має повернутися до МВФ, пообіцяти і почати робити реформи, щоб виправити економічну ситуацію, і тоді вони дістать фінансову підтримку. Загалом ситуація приблизно така сама, як у нас: країні готові допомагати, але вона має бути готовою приймати її", – додав він.

Також ситуацію в Лівані прокоментував політичний експерт Тарас Чорновіл. За його словами, вибух у Бейруті – це трагедія, це страшні фінансові втрати, але вони значно менші від тих втрат, які зазнала Україна від безглуздої економічної політики. На думку експерта, у Лівані буде скандал, який виллється у велику кількість досить гучних відставок, але кардинальних змін не буде: "Це є певна проблема, яка "стріляє" в нашу дійсність – в Україну", – вважає він.

Чорновіл зазначив, що під час роботи у Верховній Раді йому часто доводилось спілкуватися із ліванськими політиками: "В мене тоді склалося враження, що це прекрасна країна. Але що з нею не так? Чому така безвідповідальна влада? Чому люди без жодного досвіду стають не просто депутатами – вони опиняються на профільних посадах, які потребують дуже серйозної кваліфікації? Для мене це було певним шоком. На жаль, в Україні зараз відбувається абсолютно те саме", – додав Чорновіл.

Нагадаємо, стала відома ймовірна причина вибуху у Бейруті.

Попередній матеріал
Вітольд Фокін прокоментував своє призначення в ТКГ
Наступний матеріал
У Києві відбудеться Bouquet Kyiv Stage-2020 – у чому його особливість
Loading...