Фото із відкритих джерел

Вперше в американській історії: у США з'явиться команда радників президента з наукових питань

Читайте по-русски
Очолить команду радників Ерік Ландер

Вперше в американській історії: у США з'явиться команда радників Президента з наукових питань. Її склад напередодні представив новообраний Глава держави Джо Байден. Він наголосив, що хоче посилити роль та вплив науки.

Очолить команду радників Ерік Ландер. Видатний американський математик, генетик, біолог, професор Гарвардської медичної школи. Він одним із перших у світі описав будову людського геному.

До наукової команди в апараті Президента увійдуть і жінки–вчені. Зокрема, лауреатка Нобелівської премії з хімії 2018 року Френсіс Арнольд. А також Марія Зубер, професорка геофізики.

Науковим радникам Джо Байден доручив зосередитися на шляхах боротьби з пандемією коронавірусу, відновленні економіки країни, а також протидії змінам клімату. Крім того, в перше в історії Білого дому новообраний президент підвищив посаду наукового радника до рівня члена Кабінету міністрів.

"Наука – це розвиток, це надія, це – Америка. Я переконаний, що прагнення відкриттів – у ДНК нашої нації. Зараз ми як ніколи перебуваємо на порозі нових наукових проривів, які принципово змінять життя всієї планети. Тож я доручив команді блискучих вчених знайти ефективні рішенням глобальних проблемам. Я ухвалив, можливо, найбільш амбітну реформу в історії Білого дому", – сказав Джо Байден.

Нагадаємо, раніше Джо Байден запропонував кандидатуру експосла США у Росії Вільяма Бернса на посаду голови ЦРУ.

Попередній матеріал
Українська сторона може займатися обміном полонених без сторонніх осіб – Денісова
Наступний матеріал
Низька явка, дивний автобус: як проходять перевибори міського голови у Борисполі – включення
Loading...