медузи
медузи
pixabay.com

Нова продуктова "фішка": Данські вчені навчилися готувати чіпси з медуз

Вживання подібної страви може сприяти уповільненню процесів старіння і запобігати раку передміхурової залози

Гастрофізики з Данії розробили технологію приготування чипсів з медуз. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на Tehnot.

Зазначено, що розробка належить Мі Педерсен з університету Південної Данії. Ідея розвиває багатовіковий досвід азійських культур, в яких сушені медузи були частиною раціону. Справа в тому, що при звичайному сушінні на це потрібно 20–30 днів, але Педерсен знайшла спосіб пришвидшити процес.

Медуз замочують у спирті, вода випаровується, а медуза перетворюється на тонкий низькокалорійний хлібець.

чипси з медуз

Ті вчені, які вже спробували такі інноваційні чипси, кажуть, що вони смачніші, ніж картопляні. Відзначають також, що вживання подібної страви може сприяти уповільненню процесів старіння і запобігати раку передміхурової залози.

Не виключено, що це дійсно стане новою продуктової "фішкою".

чипси з медуз

Окрім цього, відомо, що останні кілька років вчені відзначають вибухове зростання кількості медуз у морях. Вчені вже намагаються боротися з цим, в тому числі шляхом запуску спеціальних роботів для знищення цих морських тварин.

Попередній матеріал
У Києві відкриють найбільший в країні сервіс з оформлення біометрики
Наступний матеріал
Заступник голови НАЗК оскаржить рішення суду про притягнення його до відповідальності за корупцію

Учені прогнозують найдовше в історії затемнення Сонця

"Теорія великого вибуху" надихнула на відкриття аспірантку американського вишу

Помер російський академік, який вимагав "припинити агресивну авантюру" РФ проти України

"Помісь млинця і валізи з плавниками": науковці виявили новий вид гігантських риб

Світова прем’єра: Вчені показали нову супутникову систему "Венера" для відстеження змін клімату

Пішов із життя видатний український вчений Костянтин Ситник