Водяне 5.ua

"Здається, повертається 2014-ий": бійці розповіли, навіщо бойовикам насправді "перемир'я"

Наразі окупанти використовують гібридну тактику: вогнева провокація - виявлення позиції - розвідка дронами

Бойовики не припиняють обстрілів позицій українських захисників поблизу Водяного. Подекуди морські піхотинці, що обороняють там мирну Україну змушені відкривати вогонь у відповідь.

Як стало відомо, це нульовий блокпост українських армійців поблизу Водяного. Військові кажуть, що стрілянина тут майже не вщухає.

"Починають стріляти з дрібного (калібру), спершу стрілянина йде, кулемети. Потім підключається важкий – минулого вечора було СПГ та 80-мм міномети", - каже військовослужбовець ВМС ЗСУ "Німець".

"Іноді здається, що повертається 2014-ий рік. Було таке, що голови не підняти та з бліндажу висунути неможливо", - додає він.

Морські піхотинці, які тримають крайній рубіж на цій ділянці фронту, розповідають, що минулої доби довелося відкрити вогонь по диверсантах, які підійшли до позицій на небезпечно близьку відстань та загрожували життю військових.

З позицій сил ЗСУ добре видно, як ворог, використовуючи режим тиші, облаштовує нові вогневі точки. "Закріплюються, укріплюють позиції. Вони не збираються відходити", - стверджує військовослужбовець ВСМ ЗСУ Дмитро.

"Противник просить перемир'я для того, аби провести ротацію, перегрупуватися, зайняти якісь нові позиції. Це перемир'я з тактичними цілями. Це і є та гібридна війна, про яку всі говорять", - пояснює боєць "Монгол".

За свідченнями військових, з оголошенням режиму тиші ворог зменшив кількість артилерійських обстрілів, але став активніше використовувати повітряну розвідку.

"Спершу йде вогнева провокація, аби ми показали свої вогневі точки, а потім протягом півгодини прилітають безпілотними, не один", - каже боєць із позивним "Плюс".

Натомість, українські військові переконують, що комплектація та сили ще є у запасі, тож захисники Вітчизни готові дати гідну відсіч ворогу.

Тетяна Ігнатченко, Євген Гончаренко, "5 канал"

Попередній матеріал
Росія передала Україні докази державної зради понад 200 кримських прокурорів - ГПУ
Наступний матеріал
У руках німецького видання опинилася переписка бойовиків з кремлівськими кураторами
Теги:
Loading...
Реалії "перемир'я": штаб АТО оприлюднив відверте відео з авдіївської промки

Реалії "перемир'я": штаб АТО оприлюднив відверте відео з авдіївської промки

Перемир'я у Зайцевому: майже щодня у нас "трьохсоті"

Перемир'я у Зайцевому: майже щодня у нас "трьохсоті"

Голова СММ ОБСЄ розповів про переваги "перемир'я" на Донбасі

Голова СММ ОБСЄ розповів про переваги "перемир'я" на Донбасі

Ситуація на Донбасі загострюється, бойовики 35 разів обстріляли позиції ЗСУ

Ситуація на Донбасі загострюється, бойовики 35 разів обстріляли позиції ЗСУ