Виготовляють хлібці тамтешні мешканці не лише для себе, а й для бійців на Сході України.
Брат і сестра Павленки вперше у своєму житті пектимуть справжній хліб. Під наглядом дорослих Андрій та Маруся готують складники, далі - замішують тісто. Кажуть, що процес їм до вподоби.
Діти вчаться робити хлібці-буханці - так називали козаки випічку, якою харчувалися сотні років тому. Роблять їх із житнього, пшеничного та гречаного борошна. Премудрості випікання розкривають черкасцям на спеціальних майстер-класах. Їхні учасники кажуть, що цю випічку не сплутаєш із магазинною.
Організатори майстер-класів кажуть, що нині люди нечасто печуть хліб самі. Своїми акціями прагнуть відновлювати українські традиції.
Випічку черкасці роблять не лише для себе. Запашні буханці передадуть через волонтерів на Схід, щоб почастувати захисників Батьківщини.
Юлія Порпленко, Олег Кураш, Черкаси, "5 канал"