Щоб передати на передову першу страву, волонтери висушують овочі та додають спецій. Складові фасують у пакети. Вже надійшло півтори сотні таких пакунків.
Цех із приготування сухих борщів у волонтерському центрі діє з жовтня. За цей час господині перебрали не один рецепт національної страви. Зупинилися на найпростішому, щоб бійцям на передовій готувати було легко та швидко.
Моркву, капусту, буряк висушують і у певній пропорції пакують. Заготовки фасують у пакети - на 5 і 10 л готової страви. В польових умовах бійцям треба лише залити вміст окропом, прокип'ятити і додати тушонки. У кожен пакетик з овочами додають запашних спецій.
Готувати першу справу для українських воїнів долучилися вже сотня жінок Харкова. За цей час встигли обробити центнери овочів і передати 150 пакунків на передову.
Незабаром ці борщі волонтери відвезуть 17-й танковій бригаді. Тим часом жінки обіцяють опанувати рецепти розсольнику та супу-харчо.
Світлана Дашкевич, В'ячеслав Кузьменко, Харків, "5 канал"