Юрій Іванющенко
Юрій Іванющенко фото Громадське ТБ

ВСУ спростував закриття справ проти екс-регіонала Іванющенка

У відомстві кажуть, що генпрокурор Юрій Луценко помилився, а кримінальні провадження проти "Юри Єнакіївського" не закривали

Верховний Суд не ухвалював рішення про закриття кримінального провадження щодо соратника президента-втікача Юрія Іванющенка. Про це "5 каналу" повідомила суддя-речник ВСУ Галина Канигіна.

Таким чином, Канигіна спростувала заяву генпрокурора Юрія Луценка про нібито закриття справи щодо Іванющенка. У ВСУ зазначають, що рішення щодо соратника Януковича по суті ще не роглядали, а генпрокурор найімовірніше не розібрався із судовими рішеннями.

"Це мабуть йому неправильно повідомили працівники. Рішенням першої інстанції від 26 січня 2017 року до відповідного прокурора було тільки зобов'язання закрити справи. Не саме рішення про закриття, але це було 26 січня. Апеляційний суд відмовив у перегляді, тому що такі рішення з посиланням на норму права не розглядаються в апеляційному порядку", – зазначила Канигіна.

Нагадаємо, напередодні генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що ВСУ ухвалив рішення закрити всі справи щодо екс-регіонала та олігарха Юрія Іванющенка, відомого під прізвиськом "Юри Єнакіївського".

Як інформував 5.UA, Юрієві Іванющенку закидають привласнення та розтрату в особливо великих розмірах. ГПУ ще у 2015 році наклала арешт на його рахунки у Швейцарії. Це понад 72 мільйони швейцарських франків.

Утік з країни Іванющенко ще в грудні 2014 року, а від травня 2015 року він перебуває в міжнародному розшуку.

Дивіться також фотогалерею за темою:

Столична прокуратура викрила шайку діючих та колишніх поліцейських

/
/
/
/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
Після 8 років "простою": Американські реанімобілі рушили в АТО
Наступний матеріал
У Харкові заочно судитимуть прихильника "проекту Новоросія"
Loading...
Іванющенка розшукує Інтерпол

Іванющенка розшукує Інтерпол

Каленюк: Протягом року прокуратура не вчиняла жодних процесуальних дій по справі Іванющенка

Каленюк: Протягом року прокуратура не вчиняла жодних процесуальних дій по справі Іванющенка

ГПУ поновила кримінальне провадження проти Іванющенка

ГПУ поновила кримінальне провадження проти Іванющенка