Російський інтернет osvita.mediasapiens.ua

У Польщі російські "тролі" розгорнули масштабну кампанію з дискредитації України – ЗМІ

    У Польщі вважають, що головне завдання кремлівського інтернет-"тролінгу" – руйнування польсько-українських відносин

    У Польщі активно працює російська пропаганда, яка значно посилилась 2013 року після подій на Майдані. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

    "Кремлівські "тролі" розгорнули у польському інтернет-просторі масштабну кампанію з дискредитації України та українців", – йдеться в повідомленні. Крім того, як стверджує експерт видання, "щоб переконати поляків у тому, що українці – їхні запеклі вороги, "інтернет-тролі" сотні тисяч разів повторюють тези теперішньої кремлівської влади".

    Як стало відомо, одним із найяскравіших прикладів кремлівського "тролінгу" у Польщі є інтернет-форум російського польськомовного радіо Sputnik Polska. Про це повідомив редактор польського інтернет-порталу kaukaz.pl Матеуш Баєк.

    "Я зауважив, що 24 листопада 2013 року, тобто через три дні після початку Майдану, на цьому сайті раптом з’явилися коментарі, написані з сотень нових профілів, які були засновані у соціальних мережах протягом кількох останніх днів. Усі ці нові користувачі активно коментували зміст статей, мали у мережах сотні приятелів, наприклад, в Індії , в Туреччині, але не мали у Польщі", – зазначає він.

    За словами Баєка, фейкові профілі дуже швидко зникають, а на їх місці з'являються нові. Він переконує, що "тролі" зникали після того, як він звертав увагу на їхній підозріло короткий вік. Утім, замість них на форумі негайно з’являлися інші, ще новіші профілі з вигаданими іменами.

    Водночас, за словами аналітика Польського інституту міжнародних справ Юстини Прус, головне завдання кремлівського інтернет-"тролінгу" у Польщі – руйнування польсько-українських відносин.

    "Навколо України зосередився геостратегічний конфлікт, який ми спостерігаємо вже кілька років. Чим кращі стосунки Польщі з Україною, тим складніше Кремлю діяти в цій частині Європи, тож в інтересах Кремля зіпсувати ці стосунки", – зазначила вона під час дискусії "Гібридна війна за душу", організованої у Варшаві Центром польсько-російського діалогу та порозуміння.

    Як повідомляв 5.ua, 15 червня російські проурядові хакери зламали комп'ютерну мережу національного комітету Демократичної партії США та отримали доступ до бази даних, що містить дослідження про кандидата на пост президента США від Республіканської партії Дональда Трампа.

    Попередній матеріал
    В Афганістані вибухнув бус із держслужбовцями – прибули більше 20 карет "швидкої"
    Наступний матеріал
    На Маріупольському напрямку російські окупанти випустили понад 150 мін та снарядів – штаб АТО
    Теги:
    Loading...
    За хакерськими атаками "Ісламської держави" стоїть Росія – Der Spiegel

    За хакерськими атаками "Ісламської держави" стоїть Росія – Der Spiegel

    Російські хакери зламали мережу Демократичної партії CША – західні ЗМІ

    Російські хакери зламали мережу Демократичної партії CША – західні ЗМІ

    Українські хакери зламали сайт російського "Першого каналу"

    Українські хакери зламали сайт російського "Першого каналу"

    Хакери змусили Аксьонова вибачитись і визнати Крим українським – подробиці операції

    Хакери змусили Аксьонова вибачитись і визнати Крим українським – подробиці операції