5 канал

"Риють укриття вибухівкою": чому "мовчить" ворожий крупний калібр, але не вщухають розриви

Стабілізацію навколо селища Луганського, що на Донеччині, констатують його українські захисники. Це попри те, що в ніч проти понеділка бойовики обстрілювали позиції зі стрілецької зброї. З українськими армійцями спілкувалася Вікторія Ковальова

На позиціях біля Луганського – сніг і пронизливий вітер, однак армійці не зводять очей з ворожих позицій. 

"Тільки коли дощ, здебільшого не стріляють. А в таку погоду можна спокійно "працювати" ворогові", – каже військовий Богдан.

Майже всю ніч позиції армійців обстрілювали з гранатометів і кулеметів. Ситуація стабілізувалася лише під ранок понеділка. "Провокаційні дії проводять, аби викрити систему вогню. У нічний час – аби вирахувати наші вогневі точки", – пояснює Богдан.

Попри нічні обстріли, армійці спокійні. "На спад трошки йде. Раніше були більш інтенсивні обстріли, важка зброя, великокаліберні кулемети. Зараз йде на спад. Не знаю, що там у них", – каже військовий Роман.

"Це ж таке. Буває періодично – тиждень-два мовчать, потім мало не щодень можуть працювати. Тут ніби певної періодичності використання важкої зброї немає. Це чергові вогневі засоби. Виїхали, відпрацювали і поїхали", – зазначають бійці АТО.

Потому, ймовірно, бойовики активно вкопуються. Час від часу вдень поблизу Луганського лунають потужні вибухи. Це найманці риють укриття вибухівкою.

"Тут ґрунт – сланець, копати важко. Оскільки земля мерзла, вони підривають мінами інженерні роботи. Роблять бліндажі, укріплюються, копають. Підірвали, викинули лопатами (шар ґрунту), сховалися. Так це працює", – розповідає Роман.

До ворожих позицій звідси – кілометр. За ними – окуповане Дебальцеве, звідки регулярно на передову доправляють російські війська.

"Згідно з розвідданими, використовують збройні сили Російської Федерації. На цьому напрямку та сусідніх. Вони періодично заїжджають, аби відпрацювати конкретні завдання, які перед ними ставлять", – кажуть українські захисники.

Про ситуацію на позиції – докладніше в сюжеті:

Вікторія Ковальова, Петро Ковальов, Донецька область, "5 канал"

Дивіться також фотогалерею за темою: 

"Колись лунали дитячі голоси": фото покинутих будинків у Водяному – ФОТО

/
/
/
/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
Експерти прокоментували законність реадмісії Саакашвілі до Польщі
Наступний матеріал
Під АП сталася бійка між прибічниками Саакашвілі та поліцією
Loading...