Міліція визначить винних у вчорашній бійці в Головпоштамті до понеділка

    До понеділка столична міліція має вивчити обставини бійки під час установчих зборів Громадської ради при Київській міськраді.

    До 4 лютого правники мають підготувати юридичну оцінку інциденту. Таке пообіцяв голова КМДА Олександр Попов під час зустрічі з опозиційними нардепами. Нагадаємо, напередодні під час установчих зборів Громадської ради зчинилася бійка. Представники Всеукраїнського об`єднання "Свобода" та інших опозиційних організацій увірвалися до приміщення на сьомому поверсі Головпоштамту, де відбувались збори, і намагалися перешкодити обранню керівництва Громадської ради. На їхню думку, воно відбувалось незаконно. В результаті сутички між свободівцями та бійцями "Беркуту" у приміщенні вибили два вікна та поламали крісла. Крім того, під час бійки хтось застосував вогнегасник, що призвело до задимлення зали. 

    Олександр Зінченко, секретар ініціативної групи з проведення установчих зборів: "Все было мирно-спокойно, играл гимн Украины, потом резко на сцену выскочил человек непонятный, ниоткуда. В костюме, вроде, в галстуке, все солидно. З гаслом "Слава Украини - Героям слава" начала орать-кричать. Один из депутатов, я не помвинних ню его фамилии, у него была палка или костыль. И он бил людей с общественного совета этой палкой или костылем и тыкал в живот и в пах".

    Андій Іллєнко, народний депутат, ВО "Свобода": "Приходить народний депутат від "Свободи" Едуард Леонов, який взагалі є інвалідом, ходить з паличкою. Він приходить на це засідання, і нічо йому не сказавши, не давши йому можливість навіть виступити, його там починають бити. Починають бити інших людей, які там неугодні тим, хто там керував процесом. А керували там процесом "Молоді регіони"".

    Олександр Бригинець, народний депутат, ВО "Батьківщина": "Міліція готує свій звіт, який має бути готовий на понеділок, юристи готують свій звіт, який має бути готовий на понеділок, а ми просто заслухаємо дві сторони. І Попов пообіцяв, що ніяких дій до понеділка не буде, тобто, я сподіваюсь, що зустріч з нами - це не спосіб затягнути час".

    Попередній матеріал
    Українській версії "Вікіпедії" - 9 років
    Наступний матеріал
    Мерія Мехіко бореться з продажем жувальної гумки [відео]
    Теги:
    Loading...