Продукти закуповують за пожертви благодійників. Інгредієнти для борщу готують у спеціальних сушарках. Потому запаковують вакуумним апаратом. Бійцям лишається тільки висипати суміш у воду і вже за смаком додати приправ і тушонки.
Обов’язки розподілили між собою півсотні вінничанок. Займаються кулінарним волонтерством у вільний від роботи час, розповідають активістки. Приготоване вдома звозять в місце, де є спеціальне обладнання для сушки продуктів та вакуумний апарат.
"Кулінарна сотня" взялася за приготування борщових сумішей після того, як волонтерки, які побували на Сході, повідомили що солдати просять гарячих страв. В умовах бойових дій їх швидко не зробиш. Натомість борщ з таких пакетів можна зготувати за чверть години. З одного пакета виходить десять літрів борщу.
Волонтерки використовують для напівфабрикатів власну городину. Охоче приносять овочі і небайдужі містяни. М'ясо купують за пожертви. Для в'ялення більше годиться яловичина, розповідають волонтерки.
Першу порцію напівфабрикатів, а це 40 пакетів на 400 літрів борщу, вінницька кулінарна сотня вже передала бійцям на передову. Нині до відправки готують ще 100 пакетів.
Наступний матеріал
В Донецьку усю ніч знову стріляли
Loading...