Аеропорт
Аеропорт 5 канал

COVID-19 в Україні: перша смерть, закриті кордони, 12 випадків хвороби в ОРДЛО

Читайте по-русски
Нині відомо про три людини, заражені вірусом COVID-19 в країні

Перша смерть через COVID-19 в Україні. В Радомишлі на Житомирщині померла 71-річна жінка. Це підтвердив головний санітарний лікар за підсумками засідання РНБО. Там вирішили – через пандемію коронавірусу Україна закриває свої кордони для іноземців на два тижні. Натомість на українців, які повертаються з країн, де вирує інфекція, чекає обсервація. Кореспондентка "5 каналу" Ганна Рибалка про нові умови карантину.

Перша смерть від коронавірусу в Україні. 71-річна мешканка Радомишля повернулася додому 1 березня із Польщі, потім гостювала у Львові у родичів. У неї були ознаки інфекційного захворювання. Проте до лікарів вона звернулася не одразу. Встигла ще 8 березня сходити до церкви. Згодом у жінки лабораторно підтвердили коронавірус. Після погіршення стану пацієнтку в п'ятницю підключили до апарату штучної вентиляції легень. За кілька годин вона відчула поліпшення. Утім, згодом їй знову стало зле.

"Ця жінка подорожувала в свій час до Польщі, в якій були зафіксовані випадки внутрішньої передачі коронавірусної інфекції, повернулась на Україну без симптомів. Симптоми з'явились на території України. В неї була двостороння пневмонія. І після звернення до лікарів, вони не змогли врятувати їй життя", – повідомив Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України.

Через поширення коронавірусу у світі та перші зафіксовані випадки всередині країни Україна закриє свої кордони. З такою новиною близької 15:00, після першої частини засідання РНБО до журналістів виходить секретар Радбезу.

"Через 48 годин наша країна закриє кордон для іноземних громадян. Міністерство закордонних справ попередить зараз усі установи, всі країни про те, що кордони України для іноземних громадян на 2 тижні буде закритий. Через 2 тижні, залежно від того, як буде розвиватися ситуація, ми на рішенні РНБО будемо приймати наступне рішення", – заявив Олексій Данілов, секретар РНБО.

Обмеження на в'їзд до України стосується лише іноземців. Виняток – іноземні дипломати. Натомість ті українці, які перебувають нині за кордоном, матимуть змогу повернутися додому, заспокоюють в РНБО. Якщо вони приїдуть з країн, де вирує COVID-19, обов'язково пройдуть процедуру обсервації або їх зобов'яжуть самоізолюватися. Влада закликає громадян за можливості не їхати за кордон, а також обмежити подорожі всередині країни. Коронавірус розгулявся і в окупованих частинах Донецької та Луганської областей. Нині відомо про 12 випадків COVID-19 в ОРДЛО. Небезпечну недугу, ймовірно, завезли з Китаю через Росію, кажуть в РНБО.

"Ми розуміємо, звідки цей випадок взявся. На превеликий жаль, жінка, яка хвора, вона поверталася через Москву з Китаю, їхала в мікроавтобусі з Москви і саме в такий спосіб там це все відбувалося", – повідомив Олексій Данілов, секретар РНБО.

В РНБО не виключають, що через поширення COVID-19 в ОРДЛО, в'їзд на підконтрольну територію України теж обмежать. Про це говорить і міністр внутрішніх справ.

"Зараз ми маємо попередню інформацію про 12 випадків коронавірусу, який розповсюджений в Горлівці. Якщо громадянин України має місце реєстрації на непідконтрольній території, він не може бути пропущений на територію України", – повідомив Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ.

Нині відомо про три лабораторно підтверджені випадки зараження вірусом COVID-19 в Україні. Один з них спричинив смерть жінки на Житомирщині, ще два – зафіксували в Чернівецькій області. Крім того, медики підозрюють коронавірус у четвертої особи – теж мешканки Буковини, яка 8 березня повернулася з Італії.

Ганна Рибалка, "5 канал"

Попередній матеріал
12 випадків коронавірусу в окупованій Горлівці: що відбувається на КПВВ Донбасу – включення
Наступний матеріал
"Вірять у "русский мир", доки їх не покладуть на стіл" – Асєєв вперше розповів, як допоміг утекти з полону ГРУшнику
Loading...
Коронавірус став найбільшим шоком для економіки ЄС – голова Єврокомісії

Коронавірус став найбільшим шоком для економіки ЄС – голова Єврокомісії

Пішло $78 млрд за день – як коронавірус вплинув на статки мільярдерів

Пішло $78 млрд за день – як коронавірус вплинув на статки мільярдерів

У Зеленського пообіцяли повернути українців, які застрягли на кордоні із Словенією – подробиці

У Зеленського пообіцяли повернути українців, які застрягли на кордоні із Словенією – подробиці

Коронавірус в Україні: до регіонів відправлятимуть пересувні лабораторії

Коронавірус в Україні: до регіонів відправлятимуть пересувні лабораторії

У Кременчуку студент запідозрив у себе коронавірус після поїздки в Європу

У Кременчуку студент запідозрив у себе коронавірус після поїздки в Європу

Бразильські ЗМІ: у президента країни виявили коронавірус, декілька днів тому він зустрічався з Трампом

Бразильські ЗМІ: у президента країни виявили коронавірус, декілька днів тому він зустрічався з Трампом