5 канал

Анонімно – 100 тисяч євро: як невідомий врятував маленьку Софійку

Ще на другому тижні після народження у дівчинки виявили патологію печінки. Єдиний вихід – пересадка, казали лікарі

Невідомий благодійник перерахував 100 тисяч євро на операцію, яка може врятувати життя 11-місячної вінничанки Софійки Подковської. Про це повідомляє "5 канал".

Дівчинці терміново потрібна трансплантація печінки. Рідкісну вроджену патологію у Софійки Подковської виявили, коли їй виповнилося лише два тижні. На операцію погодилася одна з клінік Брюсселя. Утім, ціна трансплантації для батьків виявилася непідйомною – 100 тисяч євро.

Збирати гроші кинулися всі. Одними з перших допомогли вінницькі ветерани АТО, побратими Софійчиного батька.

"У нас 40 млн населення. Звертаємось до вас – по гривні, по дві, по три, по п’ять на ці рахунки, і ми врятуємо життя. Ми рятуємо Україну заради цих дітей. Давайте всі разом врятуємо цю дівчинку Софійку!" – закликав голова ГС "Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО" Анатолій Слівінський.

Одного дня несподівано на рахунок впала життєво необхідна сума.

"Щойно клініка "Сент-Люк" підтвердила, що для Софії поступила сума у 100 000 євро на рахунок від анонімного спонсора! Збір закрито! На 25 вересня у Софії госпіталізація в клініці! Ми вдячні Вам за віру в маленьку та життя!" – написав щасливий батько у себе на Facebook.

Донором печінки стане саме батько дівчинки Руслан Подковський. Про це він розповів телефоном.

"40% лівої сторони печінки і жовчний міхур я віддаю. Я свою кров відправляв у Бельгію, щоб вони там перевірили і пересвідчились, що я точно можу бути донором і звідти прислали підтвердження, що так – я донор", – розповів Руслан Подковський.

Прогнози лікарів для маленької Софійки більш ніж сприятливі.

"Для дитини чим раніше проводиться оперативне лікування, тим успішніший прогноз, і сприятливий прогноз складає 90%", - каже Наталя Кізлова, завідувач гастроентерологічного відділення Вінницької лікарні ім. Пирогова.

Нині Софійка з мамою перебуває на підтримувальній терапії у Львівській клінічній лікарні. Родина готується до рятівної поїздки до Бельгії.

 

Олена Гук, Володимир Гірявенко, Вінницька область, "5 канал"

Дивіться також фотогалерею за темою: 

"Мам, я вже доросла": як минуло святкування 1 вересня – фоторепортаж

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
"Фонд держмайна не спроможний": Данилюк розповів, як продаватимуться держпідприємства
Наступний матеріал
"ЗА ЧАЙ.COM": екс-віце-спікер Ради, що воював проти Росії – Руслан Кошулинський в ефірі "5 каналу"
Loading...