У Тернополі виготовили найдовшу ковбасу. Напівкопчений виріб завдовжки 547 метрів і вісім сантиметрів. Вага понад двісті кілограмів. Про таке повідомляє "5 канал".
Над виготовленням довжелезної ковбаси вісім кулінарів працювали чотири години. Це гастрономічне досягнення вже зафіксували представники Національної книги рекордів України. Таким чином, у Тернополі перевершили черкаське досягнення трирічної давнини. Після офіційної реєстрації рекорду пригостили всіх охочих містян.
Ініціатор рекорду Іван Чайківський каже: "Ковбаса з групи кабаносі, вона зроблена в баранячому череві, діаметр баранячого черева від 1,8 до 2 см, і це є натуральне – м'ясо, спеції, бараняча черева натуральне".
Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Ветрова: "Мені дуже приємно, що Тернопіль підтверджує свій титул, як титул гастрономічних рекордів. Ми маємо сьогодні новий рекорд України ковбаса 547 метрів і 8 сантиметрів. Попередній рекорд в 2014 році в Черкасах – 365 метрів, і сьогодні цей рекорд переходить до міста Тернопіль".
Як повідомляв 5.UA, колишній москвич облаштував у Львові виробництво ковбасок на підтримку бійців АТО.