pravda.com.ua

Савченко прокоментувала відео за її участі щодо відкриття "посольства "ДНР/ЛНР" у Києві

    Нардеп зазначила, що неодноразово отримувала дзвінки від "ДНР" та "ЛНР" і завжди іде на такі контакти

    Народний депутат України Надія Савченко заперечує, що у розмові з журналістами, які видавали себе за представників проросійських бойовиків, погодилась відкрити у Києві "посольство "ЛНР/ДНР". Про це народний депутат заявила в ефірі Радіо "Донбас.Реалії".

    "Я не дивилася того відео, але чула, що воно десь є. Ви сказали, що я погодилась відкрити їхнє посольство. Так не було. Я не знаю, як це подали журналісти – зазвичай, люблять робити нарізку – навпаки, я сказала, що не може бути офіційного представництва того, чого офіційно не існує. Немає ні "ЛНР", ні "ДНР", – сказала Савченко.

    За її словами, на зустрічі йшлося про створення "прес-центру": "Я сказала, що якщо ви хочете , щоб вас чули, можна почати говорити". 

    На ремарку журналіста про поширену антиукраїнську пропаганду в школах на окупованій території Савченко відповіла: "В школі – так. Ми втрачаємо ці покоління уже навіть зі школи. Але ми можемо врятувати покоління, яким ще по три роки".

    Надія Савченко зазначила, що неодноразово отримувала такі дзвінки, і завжди іде на такі контакти, однак попереджає про це "відповідні органи". 

    Відомо, що раніше журналісти проекту "Гроші" зателефонували Савченко від імені бойовиків і запропонували відкрити "посольство ЛНР/ДНР" у Києві під прикриттям культурного центру. У програмі стверджується, що під час зустрічі Савченко на пропозицію погодилась.

    Як повідомляв 5.ua, Надія Савченко підтвердила зустріч з ватажками "ЛНР" і "ДНР" у Мінську заради, за її словами, "посилення мінського формату". Коментуючи заяву "Батьківщини" стосовно неї щодо неприпустимості переговорів з терористами, Савченко заявила, що готова проводити переговори будь з ким для звільнення українських заручників.

    Попередній матеріал
    Меркель і Олланд заявили про необхідність продовжити санкції проти Росії через невиконання Мінських домовленостей
    Наступний матеріал
    Посол ЄС в Україні розповів, коли почне діяти безвізовий режим
    Теги:
    Loading...