Промова Зеленського в Раді: чим похвалився та що наобіцяв президент

Володимир Зеленський у Верховній Раді 5 канал / Час. Підсумки тижня
Депутати від "слуг" вибухали оплесками під час виступу глави держави, а опозиція не змогла поставити запитання

Ще один тиждень попрацюють депутати під куполом цього року, далі – різдвяні канікули, і в сесійній залі вони зберуться аж у середині січня. Цей тиждень був у парламенті насичений на події. Рада ухвалила бюджет, головний кошторис країни, за яким ми житимемо наступного року, та внесла зміни до Податкового кодексу, якими збільшила податки і на користування природними надрами, і на операції з нерухомістю, і для власників авто, і для власників землі. І за бюджет, і за податки не голосувала опозиція. 

Але більшого галасу, критичного галасу, наробило, мабуть, послання президента до Верховної Ради. Ті, хто дивився майже 6-годинний пресмарафон Зеленського минулого тижня, побачили разючі зміни в риториці президента. Амбітні плани, і наче до його президентства ми й не жили. Так охарактеризували промову президента його опоненти. А прихильники – не стримувалися в оплесках та оваціях. Докладніше – у сюжеті "Підсумків тижня".

Парламентська сесійна зала вже давно не чула стільки оплесків. Із посланням до Ради приходив президент Володимир Зеленський. І його промова швидше нагадувала передвиборні гасла. Лише позитив і перемоги, і дуже багато слова "вперше". Та наскільки ця риторика далека від реальності?

Оптимістичний і зосереджений. Таким президент прийшов до Верховної Ради 1 грудня зі щорічним посланням до депутатів. Про обіцяне і не зроблене – ні слова. Лише суцільні досягнення – які були, не були і лише плануються. Зал вибухає оплесками. Президент – в оваціях, депутати – без права ставити йому запитання. Войовничу промову під куполом порівнюють із минулотижневою пресконференцією Зеленського, бо тоді спілкування з журналістами явно не додало балів до рейтингу.

"Своїм виступом у Верховній Раді президент, очевидно, виправляв помилки пресмарафону. Пресмарафон показав його з ненайкращого боку, а, напевно, з реалістичного. Сварки з журналістами показують, наскільки чутливо він сприймає критику", – зазначила народна депутатка від "Європейської Солідарності" Вікторія Сюмар.

Опозиція в Раді
Опозиція в Раді5 канал / Час. Підсумки тижня
"Слуга народу"
"Слуга народу"5 канал / Час. Підсумки тижня
Опозиція в Раді
Опозиція в Раді5 канал / Час. Підсумки тижня

Попередній матеріал
"Держпереворот" на мільярд: чи озвучать докази підготовки
Наступний матеріал
Штам коронавірусу "Омікрон": у чому його небезпека і наскільки ефективні наявні вакцини
Loading...