Повний фейк: чому "професійних підрозділів" армії рф, які нібито готуються увійти в Україну, насправді не існує

Армія рф 24tv.ua
Міф про те, що росія має одну з найміцніших армій, будувався десятиріччями

Безліч українців, далеких від військової тематики, з пересторогою ставляться до ситуації на фронті. Останнім часом побутує думка, що Україна ще не бачила ту саму розпіарену російську армію, добре підготовлену та з новітнім озброєнням. Втім, у Пентагоні жодних ознак перекидання до кордонів з Україною додаткових сил не бачать, повідомляє "24 канал". І путін, найімовірніше, боїться оголошувати тотальну мобілізацію, та й провести її для сучасної росії дуже важко – немає ні ресурсів, ні озброєння та техніки.

А наявними у країни-терористки танками, БТРами, БМП та "Тиграми" укомплектувати армію на 100-200 тисяч людей окупанти навряд зможуть, пише джерело.

Вербують найманців, які не хочуть їхати

  • Вище військове керівництво росії усвідомило, що шанси на виконання завдань в Україні вкрай малі. Єдине, на що теоретично здатні окупанти – спробувати навіть не оточити Київ, а відрізати столицю від основних дорожніх артерій.
  • Однак навіть у такому випадку багатомільйонне місто може тримати оборону багато років. Окупанти ж опиняться у становищі, коли їм треба захищатися з усіх боків.
  • Оскільки ж швидко залучити до війни сили, які б могли вплинути на ситуацію, росіяни не можуть, вони почали вербувати найманців із багатьох дружніх їм країн світу. Втім, цей процес триває досить повільно, оскільки протистояти ЗСУ навіть за чималі гроші досвідчені "джентльмени вдачі" не дуже хочуть.
  • Крім того, ігнорують путіна будь-яким способом країни-члени ОДКБ, бо санкції за допомогу кривавому фюреру занадто важкі, а розбити вщент свою армію у безглуздому нападі на Україну цілком можна.

Психологічна спецоперація була дуже вдалою

Міф про те, що росія має одну з найміцніших армій, будувався десятиріччями. Для цього агресори завищували кількість своєї бойової техніки, хизувалися новітніми розробками, вклали в оборону величезні кошти. У багатьох речах росіяни справді просунулися вперед, але загальний стан речей у зс рф є досить сумним. Достатньо згадати славнозвісного "Адмірала Кузнєцова", який "не має аналогів у світі".

У перші дні війни, коли світ побачив, що захоплювати Україну путін відправив строковиків на старій техніці, у соцмережах з'явилися страшні розповіді про "зараз відправлять еліту і все пропало". Та це – міфи від російських спецслужб. Подібну "зраду" розганяли спочатку російські боти та російські спільноти у телеграмі – ті, що ведуть нібито проукраїнську діяльність. На жаль, люди з розгойданою війною та інформаційним накачуванням психікою ці наративи підхопили й продовжують розповсюджувати.

"Зараз замість строковиків прийдуть професійні підрозділи" – цей наратив є наслідком ворожої інформаційно-психологічної спецоперації.

Деякі елітні підрозділи вже знищені, інші – готуються до удару

Правда в тому, що з перших днів війни росіяни закидали до України величезну частину своїх найбільш бойових підрозділів. Так, під час численних спроб десантування у Гостомелі було знищено зведене угруповання зі спецпризначенців ГРУ та так званих псковських десантників, кількох десантно-штурмових полків та кадирівців. У боях під Харковом захисники ЗСУ вщент розгромили Таманську та Кантемирівську танкові дивізії. Ці формування вважалися найбільш бойовими серед всіх танкових підрозділів росії.

Крім того, за даними українського Генштабу, російські окупанти зосереджують біля Києва найбільш боєздатні частини та підрозділи серед тих, хто ще залишився: бойовиків Кадирова, 27 загону СпП "Кузбасс", 604 центру СпП "Вітязь" росгвардії та найманців колишньої ПВК "Вагнер".

У Поліссі зосереджують особовий склад підрозділів 29, 35 та 36 загальновійськових армій зс рф, Тихоокеанського флоту та повітряно-десантних військ.

Ліквідовані генерали та керівники російських армій

Доказом того, що росія відправила до України свої бойові підрозділи, є й присутність тут генералів, штабів та командувачів армій. Окупанти не залишили у білорусі чи рф свої командно-бойові пункти – перекинули їх через кордон. Знищення командного пункту в с. Дитятки на Київщині, ліквідація генерал-майора Віталія Герасимова і його поплічника генерал-майора Андрія Суховецького – це свідчення надзвичайних прорахунків росіян, а також того, що окупанти закинули у бій ледве не все, що мали.

Так що розповіді про те, що окупанти нібито відправили до України небоєздатні військові формування, аби потім завдати непоправних ударів по ЗСУ – фейк.

Звісно, ситуація на фронті може погіршуватись та ускладнюватись, оскільки загарбники можуть піти у штурми останньої надії у сподіванні посилити свої позиції та досягнути хоча б якихось успіхів, але наразі доступні для рф резерви є значно обмеженими.

Друзі! Ми сьогодні боремося за нашу свободу, незалежність, за право бути вільною людиною на своїй землі.

Нас захищають справжні Супергерої: ЗСУ, Нацгвардія, Тероборона, МВС, усі небайдужі Громадяни, які об'єдналися заради захисту Батьківщини.

Ми маємо безпрецедентну підтримку міжнародних партнерів. Увесь світ підтримує Україну.

Зберігаємо спокій, підтримуємо один одного, читаємо тільки перевірені новини та допомагаємо армії.

ЄДИНІ ОФІЦІЙНІ РЕКВІЗИТИ НБУ ДЛЯ ЗБОРУ КОШТІВ НА ПОТРЕБИ АРМІЇ: https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

ПЕРЕРАХУЙТЕ "КОВІДНІ" ГРОШІ З Є-ПІДТРИМКИ НА АРМІЮ: https://www.portmone.com.ua/r3/uk/terminal/index/index/id/118103/

ВІДПРАВТЕ ДРУЗЯМ ЗА КОРДОН ПОСИЛАННЯ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ: https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Разом до перемоги над російськими окупантами!

Слава Україні! Героям слава!

Попередній матеріал
У Києві спокійно – як працюють метро і громадський транспорт
Наступний матеріал
"І тут я зрозуміла: фашисти тікають геть": як Десантно-штурмові війська ЗСУ визволяли село на Миколаївщині
Loading...