Комплекси Javelin
Комплекси Javelin www.youtube.com

NBC: Пентагон хоче передати Україні сучасні ПТРК Javelin

Остаточне рішення ще не прийняте, однак таке рішення активно обговорюють та підтримують в американському Міноборони, передає телеканал

Пентагон видав Білому дому офіційну рекомендацію щодо необхідності передачі Україні сучасної протитанкової зброї для протидії агресії з боку Російської Федерації. Таку інформацію американському телеканалу NBC підтвердили одразу три урядові джерела США. 

Орієнтовна вартість зброї – півсотні мільйонів доларів.

"Співрозмовники розповіли, що запропонований пакет допомоги включає протитанкові системи Javelin на суму приблизно 50 млн доларів", – зазначається в повідомленні.

Як зауважили всі три джерела, в адміністрації США остаточного рішення ще не ухвалили. Утім, вони додають, що офіційний Пентагон такий крок підтримує.

"Досі також залишається невирішеним, чи нададуть США Javelin через посередника і чи американські військові тренуватимуть у їх використанні українських колег", – відзначив телеканал NBC.

Довідка: Javelin – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК). Така зброя призначена для ураження бронетехніки та цілей, що летять на низькій висоті за малої швидкості (вертольоти; безпілотними; гвинтомоторні літаки, що заходять на посадку). Це перший серійний ПТРК третього покоління. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що надання Україні летальної зброї рішуче підтримують командування США в Європі та Об'єднаний комітет начальників штабів збройних сил США.

Як інформував 5.UA, 29 червня Комітет Сенату США схвалив рішення про $500 млн та летальну зброю для України.

Дивіться також фотогалерею за темою: 

Як виглядає імітаційне обладнання від НАТО на $22 мільйони – фоторепортаж

/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
Час. Підсумки дня" – ексклюзивне інтерв'ю з Павлом Розенком
Наступний матеріал
Терористи вдарили по "опорнику" ЗСУ, поранено бійця – штаб
Loading...