bykvu.com

Нацполіція порушила справу стосовно дискредитації Яценюка з метою його відставки

    Зловмисники здійснювали протизаконні дії, зокрема - підкуповували громадян, влаштовували проплачені мітинги, поширювали у ЗМІ та через нардепів чутки та брехню

    Нацполіція відкрила провадження щодо втручання в діяльність лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка з метою його відставки з посади очільника українського уряду. Про таке повідомляє "Інтерфакс-Україна".

    "Після низки публікацій у ЗМІ і звернень народних депутатів Головне слідче управління Національної поліції України розпочало кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем'єр-міністра України з метою перешкоджання його діяльності та подальшої відставки з посади голови уряду", – зазначили у прес-службі Нацполіції в п'ятницю, 11 травня.

    Як стало відомо, справу порушили за ч.1 ст. 344 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність державного діяча).

    Також стало відомо: правоохоронці розглядають версію змови групи осіб для реалізації цього злочинного задуму.

    "За попередніми висновками, вони здійснювали втручання шляхом підкупу громадян, організації проплачених мітингів та розповсюдження дискредитаційної та неправдивої інформації у ЗМІ та через народних депутатів, експертів, інших осіб", - зазначили в поліції.

    Там додають: за інформацією нардепа Олександра Онищенка, лише протягом 2015-2016 років на подібні акції було витрачено понад 30 мільйонів доларів.

    Попередній матеріал
    МЗС: Невдовзі українці зможуть подорожувати без віз до країн Латинської Америки
    Наступний матеріал
    Офіційно: в Україні зареєстрували нові ліки від раку
    Loading...