Дошка полеглому в АТО
Дошка полеглому в АТО 5 канал

У Києві відкрили меморіальну дошку бійцю "Велу", що потрапив у засідку під час Іловайського котла

Посмертно героя АТО нагородили орденом "За мужність" та присвоїли військове звання майора

У військовому ліцеї імені Івана Богуна відкрили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю Андрію Безручаку. Випускник цього навчального закладу, а згодом і Одеської академії Сухопутних військ, під час АТО служив у 28-й механізованій бригаді. 

Загинув армієць 25 серпня 2014 року: потрапив у засідку під час Іловайського котла неподалік селища Кутейникове на Донеччині. Йому було 33 роки. 

Щоб вшанувати пам’ять Андрія Безручака, на відкриття меморіальної дошки приїхали його рідні та товариші. Посмертно героя АТО нагородили орденом "За мужність" третього ступеня та присвоїли військове звання майора.

"Захоплювався дуже спортом, грав на гітарі, завжди навколо нього було повно друзів. Я пишаюся своїми дітьми! Так, сталася така трагедія, але він гідно виконував свої обов'язки. Свій обов'язок згідно своєї посади, згідно свого чину", – каже мати загиблого бійця Галина Безручак.

"Я з ним познайомився ще в 1995 році. Ми вступили на один курс, в один взвод. Чим він мені запам'ятався? Тим, що він був "Вел". "Вел" – це означає, що все буде добре. В нього завжди все було добре, хоч як би погано йому було, і посмішка з його обличчя практично ніколи не сходила", – пригадує побратим Андрій Янченко.

 

Дивіться також фотогалерею за темою: 

Багато квітів і лампадок: У Києві вшанували загиблих під Іловайськом бійців АТО – фотогалерея

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
"ЗА ЧАЙ.COM": головний редактор "Наших грошей" Олекса Шалайський в ефірі "5 каналу
Наступний матеріал
"Ліхтариками провокують": захисники Світодарська розповіли про тактику окупанта
Loading...