Цвілі сири та гнилі банани: рейд столичним супермаркетом просто лякає

Супермаркет 5 канал
Гнилі банани і виноград, цвілі ананаси та сир, на два місяці протерміноване дитяче харчування – такий результат перевірки одного зі столичних супермаркетів. У приміщеннях магазину – бруд і антисанітарія. Продуктів, термін дії яких давно збіг, спілка споживачів виявила на суму у понад 2 тисячі гривень. Репортаж з перевірки – від журналістки "5 каналу" Дар'ї Цисарук

Громадські ревізори завітали до супермаркету, на який найбільше скаржилися кияни. Він розташовується на вулиці Гонгадзе, 20. Перше порушення виявили одразу ж на вході: в куточку споживача висить переповнена книга скарг, але на нарікання адміністрація ніяк не реагує.

"Є скарги, а відповідей немає. Заходи не вжиті – люди так і пишуть", – кажуть ревізори.

Далі – відділ фруктів. І тут розчарування: всі банани, ананаси, виноград гнилі, але їх продають.

"Вони мають право продавати товар, який має товарний вигляд. Цей товарного вигляду немає, але його продовжують продавати далі", – кажуть фахівці.

5 канал

Не ліпше і в молочному відділі. Тут усю поличку холодильника займає сир, який зіпсувався через неправильні умови зберігання. В упаковці пліснява, і аж ніяк не благородна. Якщо ж неякісний товар помітили лише вдома, експерти радять негайно звернутися до адміністрації закладу.

5 канал

"Як ви здогадуєтеся, це не шляхетна цвіль, будьте уважні! Повернути його можна, якщо швидко це зробити. Якщо мине через два-три дні, вони скажуть: "Ви самі його на підвіконні залишили, і він у вас згнив", – пояснює виконавчий директор ВГО "Союзу споживачів України" Максим Несміянов.

5 канал

Сам холодильник, у якому зберігається "молочка", зламаний, однак міняти його чи хоча би відремонтувати тут, вочевидь, не планують. Під ним – брудно. Персонал на це лише розводить руками.

Та найбільше жахіття чекало нас у рибному відділі. На мийних поверхнях брудно, поруч лежать старі ганчірки. Посуд, у якому розкладена риба, бруднющий. Ще й неподалік – пліснява скумбрія. Це прямий шлях до кишкових отруєнь.

5 канал

"Пакування брудне, антисанітарія. Можливо, риба була якісна, але, потрапивши в цей розсіл, стане небезпечною для вашого здоров'я", – наголошує Максим Несміянов.

Пояснити, чому в магазині так багато протермінованих харчів, працівники не в змозі. Всі питання ігнорують та йдуть геть.

Зрештою, дочекалися адміністратора магазину. Той каже: ідеальних магазинів не існує. Чим ще аргументують антисанітарію працівники крамниці та чим небезпечні такі харчі – дізнайтеся з сюжету:

Дар'я Цисарук та Олександр Петровський, "5 канал"

Попередній матеріал
Бійці армії УНР в еміграції: гірка доля на чужині
Наступний матеріал
Без конкурсу й тестування: в чому небезпека нової ініціативи Міносвіти щодо школярів
Loading...