У Києві відкрився п`ятий фестиваль "Азія-Кіно" (РЕПОРТАЖ)

    У Києві відкрився п`ятий фестиваль "Азія-Кіно". За три останні роки програму побачили більш як сорок тисяч глядачів у 15-и найбільших містах України.

    Ювілейний фестиваль пропонує кіноманам ліричну драму "Подих" від культового південнокорейського режисера Кім Кі Дука , епічний фарс від Такеши Кітано, а ще хоррори, бойовики та самурайські вестерни.

    Кіноосінь у східному стилі. Фестиваль Азія-Кіно відкривають азійськими танцями, пригощанням суші та демонстрацією японських іграшок. І звісно, гучною премєрою - ліричною головоломкою "Подих", що номінувалася у Каннах на "Золоту пальмову гілку". Фільм - лакрнічна оповідь про життя у вязниці та ніжне східне кохання. Режисер - легендарний кореєць Кім Кі Дук. Уявити фестиваль без нього просто не можливо. Для українських кіноманів азійське кіно то насамперед цей режисер.

    Шін Мо-Се, радник посла Республіки Корея в Україні: "Ваши эмоция и наши эмоция почти похожи. поэтому именно режиссер Ким Ки Дук показивает эту корейскую эмоцию и чувство. Я думаю, для украинцев интерестно будет корейское кино".

    Владислав Троїцький, режисер: "Ким Ки Дук хороший режиссер. Поэтому и пришел".

    Сергій Проскурня, театральний режисер: "Ну, можна було б говорити про банальні такі моменти, що це мейнстрім сучасного кінематографа, що це культура сміливих і вогняних левів. цей світ мене вабить, і він дуже сильний, і він дає нам багато прикладів".

    Окрім "Подиху", на фестивалі покажуть ще пять стрічок. Серед них -епічний треш-фарс, пародія на всі азійські стереотипи від знаменитого японського режисера Такеші Кітано, екзотика сучасного кіно - самурайський вестерн, у якому знявся Квентін Тарантіно, а ще японський хорор "Кайдан" від режисера Хідео Наката, автора кінохіта "Дзвінок". Найбільш жіночною у програмі є корейська картина "Таємниче сяйво", що отримала у Каннах "Золоту пальмову гілку" за кращу жіночу роль. Відтак, запевняють організатори, на цьогорічному фестивалі - зібрані вершки східного кінематографу.

    Денис Іванов, співорганізатор фестивалю: "Азиатское кино -это как бесконечная нефтяная скважина. Мы только когда начали этим заниматся, мы начали его открывать прежде всего для себя -шаг за шагом, имя за именем. И честно говоря, этот источник не иссякает. Я думаю, все критики соглясяться, что те шесть фильмов, которые мы показываем, каждый из них является шедевром".

    Фестиваль триватиме два тижні у столичному кінотеатрі "Україна". Азійське кіно настільки популярне в нас, що у посольстві Південної Кореї уже готують для всіх кіноманів сюрприз - наступного року на "Азія-Кіно" завітає один з найулюбленіших режисерів - сам Кім Кі Дук.

    Ольга Петрів, Владислав Каретник, 5 канал

    Попередній матеріал
    У США на виборах президента очікують рекордну явку молоді (РОЗШИРЕНО)
    Наступний матеріал
    Екс-президент Фінляндії отримав Нобелівську премію миру
    Теги:
    Loading...