Метінвест
Метінвест 5 канал

"Це дискредитує правову державу" – експерти про обшуки на підприємствах

Читайте по-русски
Податкова служба оприлюднила документи, які підтверджують: податкових боргів у "Метінвесту" немає

Проведені обшуки в "Метінвесті", не дивлячись на документальне визнання податковою відсутності боргів у цій компанії, мають викликати тривогу у громадянського суспільства. За словами економіста Бориса Кушнірука, це завдає удару як по міжнародному іміджу країни, так і іміджу влади всередині країни.

"Це повністю дискредитує Україну як правову державу. Такого не повинно бути, і це не залежить від того, про який бізнес ідеться, – про великий, малий чи середній. Уявляєте, якщо вони дозволяють собі так поводитися з великим бізнесом, як нахабно і беззастережно вони це роблять із малим бізнесом?" – запитує економіст Борис Кушнерук.

Як повідомлялося, податкова служба оприлюднила низку документів, які підтверджують: податкових боргів у компанії немає. Проте обшуки були проведені. Компанія повідомила про тиск на бізнес та закликала правоохоронців працювати у правовому полі.

Загальні податкові відрахування "Метінвесту" впродовж 2021 року становили майже 53 млрд грн, що у 2,4 раза більше, ніж за рік до того.

Попередній матеріал
США попередили Китай про економічні втрати у разі вторгнення Росії в Україну
Наступний матеріал
В Оттаві ввели режим НС через протести проти антиковідних заходів
Теги:
Loading...