Червона спокуса: 10 фактів про полуницю Читайте по-русски

Полуниці hozyain.by
Сезон полуниці набирає обертів і зараз саме час насититися червоними солодкими ягодами на цілий рік. Свіжа полуничка не лише дуже смачна, а й надзвичайно корисна. І це підтверджують численні дослідження біологів та дієтологів

10 фактів про користь полуниці:

1. До складу полуниці входить цілий комплекс корисних мінералів, вітамінів та мікроелементів. Для прикладу, в одній жменьці ягід міститься більше вітаміну С, ніж в одному апельсині. Ці вітаміни майже повністю зберігаються при заморожуванні, а от джеми цим похвалитися не можуть – під час термічної обробки вітаміни руйнуються.

2. Більш як 85% від маси полуниці – це вода з усіма тими корисними речовинами. Особливо це важливо для тих, хто веде активний спосіб життя, оскільки полуниця допомагає підтримувати водний баланс в організмі і забезпечує його харчовими волокнами.

Полуниці
Полуниці24tv.ua

3. Полуниця поліпшує зір. Вчені виявили, що щоденне вживання полуниці запобігає розвитку макулярної дегенерації сітківки ока, катаракти, сухості очі, прогресуючої сліпоти, а також інших проблем, пов'язаних з віковими змінами тканин ока. Навіть більше, регулярне споживання полуниць може позитивно вплинути на вже наявні проблеми.

4. Полуниця допомагає схуднути. Цьому сприяє низька калорійність ягід (лише 32 кілокалорії на 100 г), низький глікемічний індекс, а також наявність антоціанів. Проведені дослідження показали, що щоденне вживання полуниці підвищує ефективність дієт на 24%. Окрім того, полуниця бореться з целюлітом: дрібні кісточки ягоди діють як пілінг, стимулюючи кровообіг у проблемних зонах, а кислоти вибілюють шкіру і підвищують її пружність.

Дієта
Дієтаsovkusom.ru

5. Регулярне вживання полуниць сповільнює процеси старіння мозку та покращує пам’ять.

6. Хоча полуниця доволі солодка, її можна їсти людям із діабетом, адже вона нормалізує рівень цукру у крові. Ці ягоди також рекомендують вживати для профілактики розвитку діабету.

7. Полуниця містить багато антиоксидантів, які захищають організм від дії вільних радикалів. Чим темніша ягода – тим більше в ній антиоксидантів.

8. Ще одна корисна речовина у складі полуниць – елагова кислота, яка діє як регулятор клітинного циклу. Вона чинить протизапальну дію, підвищує імунітет та впливає на кровотворні процеси.

9. Полуниця знижує ризик виникнення і розвитку численних серцево-судинних захворювань. Магній і калій, який є у складі ягід, забезпечують нормалізацію кров'яного тиску, а також чинять сечогінну дію, що запобігає та зменшує набряки.

10. Полуниця здатна пригнічувати розвиток ракових клітин, тож її вживають для профілактики раку. В ході численних досліджень продуктів, які мають антиканцерогенні властивості, було виявлено, що завдяки високій концентрації вітаміну С, елагової кислоти, антоціану, кемферолу та інших корисних речовин ця ягода може запобігати розвитку деяких форм раку.

Полуниці
Полуниціsadco.com.ua

Та попри весь перелік унікальних корисних властивостей полуниць, варто враховувати, що є й деякі протипоказання. Зокрема, з осторогою вживати ягоди мають люди із проблемами кишково-шлункового тракту – через високий вміст цукрових кислот. Також варто утриматися від полуниць гіпертонікам, які приймають енаприл – у поєднанні з ягодами він може створювати додаткове навантаження на нирки.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розвіяла міф про яблука та залізо.

Попередній матеріал
Що подивитися: The Guardian назвав кращі серіали 2020 року
Наступний матеріал
COVID-19 у світі: у РФ уже понад 300 тисяч заражених, Румунія з 1 червня відкриє курорти на Чорному морі
Loading...