Вживання тюльпанів – небезпечне для здоров’я, а тим паче для людей, які мають алергію на пилок
Після 8 березня соцмережі заполонили відеоролики, де люди їдять тюльпани. Проте з’ясувалося, що такі тренди можуть бути небезпечним для здоров’я. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на поради на біолога.
Лікар-алерголог Марина Борисюк стверджує, що поїдання тюльпанів – небезпечне для здоров’я, а тим паче для людей, які мають алергію на пилок. Крім цього, така "страва" може викликати гастрит і проблеми з підшлунковою залозою.
Тренд поїдання тюльпанів шириться в соцмережі TikTok. Здебільшого на відео з’являються жінки, які їдять тюльпани та стверджують, що вони смачні та солодкі. Проте є і ті, хто вважає їх гіркими.
Однак фахівці зазначають, що це – небезпечно. Біолог та ботанік Олексій Коваленко зауважив, що їстівними в тюльпанах є лише пелюстки. Їх використовують для декорування деяких страв. Але не для вживання, тому що вони не смачні.
А ось тичинки та маточки погано перетравлюються людським організмом, адже вони можуть мати токсичні для здоров’я речовини. Найбільше їх міститься у цибулині та нижній частині маточки.
Що токсичного міститься в тюльпанах

У тюльпанах містяться речовини тюліпалін А і В та тюліпози. Саме вони є отруйними для людини. Вони викликають такі наслідки в організмі, як нудота, запаморочення та навіть важке отруєння.
Найбільше цих речовин міститься в цибулині, але також вони є в зеленій частині квітки та в зав’язі – нижній потовщеній частині маточки.
Олексій Коваленко радить, не вживати тюльпани. Крім токсичних речовин, вони можуть бути шкідливими для шкіри. Люди, які довго контактують із тюльпанами, можуть стикнутися з дерматитом через токсичні сполуки квітів.
Раніше "Дивогляд" розповідав, які квіти обрати на 8 березня та чим небезпечний букет мімози.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.