Більше, ніж просто місце для посуду: три способи використання нижнього ящика духовки

Багато хто використовує нижню шухляду під духовкою, як звичайне місце для зберігання каструль і сковорідок.

Але чи знаєте ви, що цей відсік має три основні функції, і лише одна з них передбачає його використання для зберігання? Як повідомляє "Дивогляд" із посиланням на CNET, цей простір може мати різне призначення, залежно від моделі духовки.

  1. Ящик для підігріву

Деякі сучасні духовки оснащені функцією підтримання тепла, яка дозволяє зберігати страви теплими, поки готується інша частина вечері. Визначити цей тип шухляди просто: перевірте кнопки управління на духовці. Якщо є кнопка з написом "Warming Drawer" (шухляда для підігріву), то ваш нижній відсік дійсно призначений для цього.

Що можна зберігати в такому ящику:

  • Свіжоспечений хліб
  • Пироги
  • Готові страви, які потрібно зберігати теплими
  1. Вбудований гриль (бройлер)

Якщо у вас газова духовка, то нижня шухляда найімовірніше є бройлером, тобто зоною для інтенсивного нагріву та підрум’янювання їжі. Щоб перевірити це, відкрийте ящик: якщо він виглядає більше як висувне деко, а не традиційний ящик, тоді це гриль.

Що можна готувати у бройлері:

  • Запікати хліб із хрусткою скоринкою
  • Підрум’янювати запіканки
  • Смажити м’ясо або рибу з хрусткою скоринкою

Важливо: їжа в бройлері готується дуже швидко, тому її слід перевіряти кожні кілька хвилин, щоб не перегоріла.

  1. Звичайний ящик для зберігання

Якщо у вашій духовці немає кнопки підігріву, а простір під нею є глибокою порожньою шухлядою, це означає, що він призначений для зберігання кухонного приладдя.

Що можна і не можна зберігати в цьому ящику:

Рекомендовано:

  • Чавунні сковорідки та каструлі (залишкове тепло допомагає запобігти іржавінню)
  • Металеві дека та форми для випікання

Не можна:

  • Пластиковий посуд (через ризик плавлення від залишкового тепла)
  • Легкозаймисті матеріали (тканина, серветки)

Як зрозуміти, який тип ящика у вас:

  • Перевірте кнопки на духовці – якщо є "Warming Drawer", то це ящик для підігріву.
  • Відкрийте ящик – якщо він виглядає як висувне деко, то це бройлер.
  • Якщо це просто глибока шухляда без функціональних елементів – використовуйте її для зберігання посуду.

Тепер, коли ви знаєте справжнє призначення цього відсіку, можете використовувати його з максимальною користю.

Раніше "Дивогляд" розповідав про те, як швидко відмити скло духовки.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше