Кіт

Учені поділилися лайфхаком, як сподобатися будь-якому коту

Shutterstock

Вони зазначили, що коти також можуть відчувати зв'язок із господарем, як і собаки

Британські науковці з'ясували, що потрібно робити людині, аби сподобатися коту. Про це йдеться у журналі Scientific Reports

Багато хто дарма вважає котів менш соціальними тваринами порівнянно з собаками. Проте це зовсім не так. Насправді вони теж можуть відчувати зв'язок із людьми, якщо правильно з ними поводитися. 

Науковці зазначили, що коти більш позитивно ставляться до людей, які примружують очі, повільно їх заплющують та не показують зуби. 

Для цього вчені провели два експерименти. У першому брали участь господарі та 21 кішка. Їх просили дочекатися прямого зорового контакту з твариною, коли та сяде на своє улюблене місце. Потім людині потрібно було примружитися та повільно прикрити очі. Так, кішка наслідувала приклад господаря. Водночас це не залежало від віку кішки і кількості тварин, що живуть в будинку.

У другому експерименті взяли участь 24 кішки, проте вони були з не знайомими їм добровольцями. Під час дослідження тварини охочіше йшли на контакт з людиною, яка повільно примружувала очі та кліпала. 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ