5.ua

Парламент сьогодні розгляне пакет антикорупційних законів

    Народні депутати України у вівторок мають намір включити до порядку денного і розглянути на пленарному засіданні законопроекти "Про запобігання корупції", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та публічних діячів", "Про запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення".


    Відповідна інформація міститься на сайті Верховної ради України.

    Крім урядових законопроектів "Про запобігання корупції», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та публічних діячів" в парламенті також зареєстровані з такими ж назвами законопроекти за авторством народного депутата Миколи Рудьковського.

    Народні депутати у другому читанні розглянуть законопроект про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України про незворотність покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини.

    Депутати також планують прийняти Антикорупційну стратегію, яку вони обговорили на пленарному засіданні 16 вересня (законопроект "Про основи державної антикорупційної  політики в Україні").

    Народні депутати  також спробують включити до порядку денного законопроекти "Про систему спеціальних уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції" та "Про антикорупційної службу" (раніше депутати не змогли включити ці питання до порядку денного сесії).

    Нагадаємо, відповідно до законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та публічних діячів", не розкриття даних про власників українських компаній каратиметься штрафом або цивільними роботами на строк до 240 годин.

    Нагадаємо, влітку урядом було скасовано плату за внесення відомостей до Державного земельного кадастру.
    Попередній матеріал
    Україна вдруге відзначила Всесвітній день ходьби
    Наступний матеріал
    Профінансовано 4,8 млрд. грн. жовтневих пенсій - Мінсоцполітики
    Теги:
    Loading...