5.ua

Азербайджан хоче повернути собі Нагірний Карабах

    Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Баку планує повернути собі контроль над Нагірним Карабахом.

    "Я абсолютно впевнений , що зростаюча міць Азербайджану , наш потенціал і продумана , зважена зовнішня політика дозволить нам відновити свою територіальну цілісність ", - заявив Алієв , виступаючи в середу з нагоди свята Новруз.

    Президент підкреслив, що Азербайджан не планує йти наперекір міжнародному праву, передає "Интерфакс". Однак, за його словами "міжнародні закони періодично розходяться з поняттям справедливості".

    "Нагірний Карабах є невід'ємною частиною Азербайджану, споконвічно нашою землею. Всі топоніми в Нагірному Карабасі відображають культуру, історію азербайджанського народу. І не тільки Нагірний Карабах, але і велика частина нинішньої Вірменії - це древні азербайджанські землі", - заявив Алієв.

    "Ми, азербайджанці, повернемося в Нагірний Карабах, на інші окуповані території і на всі свої історичні землі, я в цьому впевнений", - підкреслив глава держави, додавши, що для досягнення цієї мети азербайджанці "повинні бути сильнішими".

    Боротьба за приєднання Нагірного Карабаху до Азербайджану стала продовженням конфлікту Баку і Єревана, що розгорівся в кінці 1980-х років на тлі територіальних домагань Вірменії до Азербайджану.

    У результаті війни, що тривала до травня 1994 року, Вірменія окупувала не тільки сам Нагірний Карабах, але і сім азербайджанських районів навколо нього.

    В результаті близько мільйона азербайджанців стали біженцями і вимушеними переселенцями.

    Зараз велика частина Нагірного Карабаху контролюється невизнаною Нагірно-Карабахською Республікою.

    Фото: trend.az

    Попередній матеріал
    У Луганську правоохоронці викрили диверсантів, які планували зірвати президентські вибори
    Наступний матеріал
    У Вінниці правоохоронці разом із студентами розпочали боротьбу з хабарами
    Теги:
    Loading...