5.ua

Дитячий табір "Артек" переїхав до Карпат

    Табір "Артек" знову збирає дітей з усієї України – щоправда, не на березі Чорного моря, а серед гір. Першу зміну табору "Артек-Карпати" офіційно відкрито. За новими враженнями, зустрічами та справжньою дружбою до Прикарпаття приїхали понад півтори сотні юних відпочивальників.


    Вони вже познайомилися, подружилися та вивчили традиційні кричалки. Від відпочинку у Карпатах в маленьких артеківців море сподівань – хочуть піднятись на Говерлу, Буковель та дослідити гори.

    Усього 9 загонів та 156 дітей – таким є перший заїзд табору "Лісовий". Живуть дітлахи от у будиночках. Зізнаються, на такий сервіс і не сподівалися. Зараз живуть по троє, а бувало так, що в інших таборах було там 10 чоловік в кімнаті.

    У перші дні провели майстер-класи. Серед лекторів – ветеран таких навчальних тренінгів, телевізійник Костянтин Грубич. Каже, цьогоріч до кримського "Артеку" – ні ногою: каже, совість не дозволяє підтримувати те, що відбулося на півострові.

    Увесь колектив табору "Артек-Карпати" – це 40 кваліфікованих працівників та педагогів. Усі вихователі та вожаті приїхали з анексованого Криму. Їх і цьогоріч запрошували на півострів – але ті вирішили працювати в Україні.

    Тож, море замінили гори, а от педагогічний підхід та артеківські традиції повністю збереглися. Директор Міжнародного дитячого центру "Артек" Андрій Довженко розповів: "На даний момент в структурі Міжнародного дитячого центру входять 3 табори – дитячий табір "Лісовий", дитячий табір "Озерний" і дитячий табір "Гірський". Основою програми є традиційна артеківська методика і артеківська педагогіка, звичайно, з похибкою на сучасну інфраструктуру цієї місцевості і на природні умови".    

    У першому заїзді "Артек-Карпати" готовий прийняти до півтори тисячі дітей. Поки що Міжнародний табір організував літні зміни, а згодом "Артек" у горах працюватиме цілий рік.

    Наталія Коцкович, Ярослав Мотрук, Прикарпаття, "5 канал".

    Попередній матеріал
    У день жалоби 8 телеканалів транслювали розваги та жарти
    Наступний матеріал
    На газопроводі у Полтавській області стався вибух
    Теги:
    Loading...