До Національного реєстру рекордів внесли вишиту карту України

    До Національного реєстру рекордів внесли єдину вишиту карту України. Полотно виконали в масштабі один до півтора мільйона. Над створенням карти працювала рекордна кількість людей - 236.

    Близько 5- ти років тому майстриня Тетяна Протчева вирішила створити першу вишиту картну України. Щоби об`єднати усі регіони та привернути увагу іноземців, жінка вивчала традиційні орнаменти областей та створила ескіз. 

    Тетяна Протчева, майстриня: "У вишивці цієї карти прийняло участь 236 чоловік. З цією картою я подорожую по всій країні і представники областей роблять пару стібочків у цій роботі".

    Полотно потрапило у список вітчизняних рекордсенів як єдина вишита карта України, до створення якої долучилося найбільше людей. Її виконали у масштабі один до півтора мільйона.

    Віталій Зорін, експерт Національного реєстру рекордів: "Для Украины абсолютно уникальный рекорд потому что мы обнаружили только карту Тернопольской области вышитую в этой канве крестиком на холсте. Масштаб чуть меньше, один к 25-ти тисячам. И размер 30 на 40 см. Больше никаких вышитых карт Украины не зарегистрировано".

    Пані Лариса, вишиваючи карту, відуча себе прикордонницею. Жінка долучилася до створення унікальної карти України на її півночному кордоні. Вишивати вміла добре, утім, руки тремтіли.

    Лариса Шляхта: "Ми зробили невеличкі стежки на півночній частині нашої країни. Я з великим задоволенням це робила. я вклала всю свою любов внутрінню, весь свій потенціал, кохання до своєї держави".

    Не лишися байдужими до створення карти України іноземці. До рук голоку та нитку взяли громадяни Сполучених Штатів, Японії, Туреччини, Канади та кількох європейських країн. Ідея об’єдання через вишивання не залишила байдужими глядачів. На одного учасника проекту стало більше під час фіксації рекорду.

    Ксенія Дворнікова, 5 канал: "Голка та нитка об`єднують. 237 людей вже долучилися до створення ось цієї унікальної карти України. Зробити кілька стібків вирішили і ми".

    Ксенія Дворнікова, Андрій Верстюк, 5 канал

    Попередній матеріал
    Португалія попросила у ЄС фінансової допомоги [репортаж, відео]
    Наступний матеріал
    У Будапешті відкрили монумент загиблим у Катині польским офіцерам
    Теги:
    Loading...