Facebook / Петро Порошенко

Проект децентралізації не передбачає особливого статусу для Донбасу – Президент

    У 18 пункті "Перехідних положень" Конституції, де йдеться про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, особливого статусу для цих територій не передбачено.

    Про це Президент України Петро Порошенко заявив сьогодні, 29 серпня, під час зустрічі з представниками територіальних громад у Києві. "Деякі стверджують, що на сьогоднішній день від цього нібито з’являється загроза окремого статусу. Немає там ніякого статусу!", - наголосив він.

    Петро Порошенко зауважив, що норма про можливість спеціального статусу вже є у чинній Конституції, у статті 92: "Цією нормою у Конституції вже захотіли скористатися: Запорізька обласна рада вирішила звернутися до Президента та Верховної Ради, щоб надати їм особливий статус. Далі піде парад суверенітетів".

    З його слів, проект змін до Конституції в частині децентралізації забирає право створювати статус. "А 18 пункт "Перехідних положень" дає можливість особливого режиму місцевого самоврядування виключно в межах повноважень місцевого самоврядування. Зробиш крок далі – получиш по руках", – додав глава держави.

    Зазначимо, що голова Верховної Ради Володимир Гройсман сподівається, що в парламенті знайдеться 300 голосів для затвердження змін до Конституції в частині децентралізації влади.

    Попередній матеріал
    СБУ схопила військовослужбовця, який намагався продати 20 кілограмів тротилу
    Наступний матеріал
    Керівники енергетичної компанії на Харківщині розкрали 3,5 млн грн державних коштів
    Теги:
    Loading...