Фото plus.google.com

Американські вчені назвали головні причини відмінностей між різними мовами світу

    Американські вчені назвали причинами, що зумовлюють відмінність всіх світових мов одна від одної, клімат і навколишнє середовище.

    Про це вчені розповіли у своїй доповіді, представленій на 170-му з'їзді Акустичного товариства Америки (Acoustical Society of America - 5.us), повідомляє Newsweek.

    Так, у мовах людей, що живуть у регіонах з густими тропічними лісами, переважають низькі частоти і голосні, бо в подібній обстановці так легше почути один одного. У людей, які живуть на відкритих просторах, навпаки, переважають дзвінкі голоси і частіше використовуються приголосні.

    Таких висновків учені дійшли, проаналізувавши 633 мов світу. У ході своїх досліджень особливу увагу вчені приділяли малим мовам, якими у світі говорять менше п'яти мільйонів чоловік. Сформульовану ними закономірність дослідники назвали підтвердженням так званої "теорії акустичної адаптації". Крім ландшафту, вчені враховували такі чинники, як середній річний рівень опадів і температури, які також можуть вплинути на поширення звукових хвиль в повітрі.

    Іан Меддісон (Ian Maddieson), ад'юнкт-професор в Університеті Нью-Мексико і провідний автор дослідження заявив: "Ми впевнені в тому, що частина характеристик звукових моделей мов світу формується, виходячи з кліматичних та екологічних характеристик регіону". За інформацією видання, вперше теорію про те, що ландшафт місцевості обумовлює звуки, які видають його мешканці, сформулювали відносно птахів. Дослідники встановили, що спів окремих видів птахів пов'язано з тим, де вони мешкають - у лісах або на відкритих просторах.

    Як повідомляв 5.ua, у листопаді 2014 року українські вчені винайшли штучну електронну мову.

    Попередній матеріал
    Суд відмовив захисту Корбана у відводі судді
    Наступний матеріал
    ОБСЄ фіксує порушення у відведенні озброєння на Сході України - Хуг
    Теги:
    Loading...