Голодування водіїв тролейбусів 5 канал

У Києві водії тролейбусів оголосили безстрокове голодування: минув 4-й день

Співробітники Куренівського тролейбусного депо кажуть, що пішли на такий крок через постійні утиски незалежної профспілки

Скандал у Куренівському депо. Трьох лідерів незалежної профспілки залізничників звільнили через неправильно оформлені лікарняні. Через це водії тролейбусів оголосили безстрокове голодування у кабінеті директора, повідомляє "5 канал".

"Люди буди звільнені на підставі прогулів, тому що в їх лікарняному бракувало печатки. Зазвичай практикують таке, якщо у вас немає печатки чи підпису, то йдеш до поліклініки виправляти помилки. Тут цього не було зроблено", – пояснює голова вільної профспілки залізничників України Куренівського тролейбусного депо Андрій Самко.

Нині без їжі водії тролейбусів уже 4-й день. Кермувальники певні , що лікарняні – це лише привід. У такий спосіб керівництво хоче позбутися їхньої профспілки, яку не визнає. Бо її члени вимагають припинити випуск на лінію технічно несправних тролейбусів, підвищити зарплату на чверть та оплачувати понаднормову роботу в подвійному розмірі.

Співробітники Куренівського тролейбусного депо кажуть, що пішли на такий крок через постійні утиски незалежної профспілки. Раніше співробітникам оголошували догани та виселяли з гуртожитку. Дехто не витримує відповідного ставлення керівництва та звільняється за особистим бажанням.

У ситуацію втрутилися представники Київської адміністрації і почали розслідувати конфлікт. Однак, на засідання з профспілками нікого не пускають, у тому числі – журналістів. Засідання робочої групи у закритому режимі триває понад годину. Не витримавши, активісти вриваються усередину.

Якою ж була розв'язка цього конфлікту – дивіться у сюжеті:

 

Наталка Юрчук, Сергій Клименко, "5 канал"

Попередній матеріал
Як виглядає питання руба в реформі медицини – Час. Підсумки тижня
Наступний матеріал
"Більш безшумний і невловимий для радарів": ЗСУ провели випробування українського безпілотника "Лелека-100" – відео
Loading...
Очільник Київського метро: чи відкриють нові станції у 2017 році та чому скасовують жетони

Очільник Київського метро: чи відкриють нові станції у 2017 році та чому скасовують жетони

Перевізники Київської області знизили вартість проїзду в маршрутках

Перевізники Київської області знизили вартість проїзду в маршрутках

Передмістя Києва паралізувало: місцеві категорично відмовляються платити за проїзд майже 20 грн

Передмістя Києва паралізувало: місцеві категорично відмовляються платити за проїзд майже 20 грн