Фото прес-служби Міноборони

Українські війська визволили Дебальцеве, Шахтарськ, Торез і Лутугине

    Чергові перемоги українських військ: бійці взяли під контроль ще чотири міста на Донбасі.


    Йдеться про Дебальцеве, Шахтарськ і Торез на Донеччині, а також місто Лутугине на Луганщині. Зараз тривають бої за повне звільнення Первомайська і Сніжного.

    Також українські військові закріпилися на околицях Горлівки і готуються до її звільнення. Контроль над цими територіями, як зазначають у Раді нацбезпеки і оборони, дозволить оточити і знешкодити донецьке та горлівське угруповання терористів.

    АТО мапа 28.07 Facebook Слово і діло

    Сьогодні вранці також стало відомо, що Збройні сили України взяли під контроль курган Савур-Могила. Про це Президенту доповів начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Віктор Муженко. Савур-Могила є стратегічною висотою на кордоні Луганської, Донецької та Ростовської області Росії, з якої терористи обстрілювали українських бійців та низку населених пунктів, зокрема, Маринівку.

    Окрім того, українські війська знищили скупчення ворожої техніки в районі Савур-Могили, Тореза і Шахтарська. 

    Паралельно сили АТО беруть в кільце місце падіння малайзійського літака. За словами речника РНБО Андрія Лисенка, українські військовики не ведуть на цій території бойових дій, виконуючи указ президента, однак мають на меті взяти територію в кільце для того, щоб змусити бойовиків залишити її.

    Попередній матеріал
    Бойовики обстріляли "Довжанський", четверо загиблих
    Наступний матеріал
    Кабмін хоче запровадити "військовий податок"
    Теги:
    Loading...