5 канал

Питання кордону є ключовим у Мінському процесі - Геращенко

Виконання Мінських угод має бути завершено 31 грудня 2015 року, інакше має бути посилення санкцій проти тієї сторони, яка їх не виконує.

Про це в ефірі "5 каналу" в програмі "Погляд" повідомила Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

"Мінський процес має бути завершеним 31 грудня, інакше має бути посилення санкцій проти тієї сторони, яка їх не виконує. Ми не можемо пролонгувати на роки, це не правильно. І до кінця року ключове, що має відбутися, це не тільки припинитися вогонь на Сході Укоаїни, не тільки бути звільненими усі заручники, ... а й ключове - до 31 грудня має бути встановлений контроль на українсько-російському кордоні...це битання найболючіше...і ми це усвідомлюємо", - сказала вона.

Вона також додала: "І гуманітарний процес, і відновлення Донбасу, і вирішення проблем переселенців, і налагодження інклюзивного діалогу, що буде теж непросто після зомбування людей російським телебаченням, все це неможливо без двох речей: це безпекова ситуація і встановлення кордону".

Повну версію розмови з Іриною Геращенко читайте в рубриці Інтерв'ю

Попередній матеріал
Штаб АТО: Бойовики двічі порушили крихке перемир'я
Наступний матеріал
У Львові 18-річна дівчина померла під час пластичної операції
Теги:
Loading...