Які овочі їдять кияни (репортаж)

    Що ми їмо і наскільки шкідливі харчі? На ринках та вуличних лотках столиці у розпалі сезон свіжих овочів та фруктів. Огірки, помідори, капуста, черешні та абрикоси вже встигли заполонити прилавки ринків, магазинів та супермаркетів. Втім виникає запитання: чи вміст нітратів у них не перевищує норму й чи не завдадуть вони організму більше шкоди, ніж користі?

    Прилавки столичних ринків та супермаркетів заполонили свіжі фрукти й овочі. У Спілці споживачів занепокоєні. Кажуть - протягом місяця отримали понад дві тисячі скарг на неякісну продукцію. Овочі та фрукти як ніколи переповнені шкідливими речовинами - нітратами.

    Продавці на ринках натомість переконують: у них все свіже та корисне.  Мовляв, продукти перевірили у лабораторії - нітратів немає.   

    Володимир Сивіченко розповідає овочі зазвичай купує на ринках. Має звичку - перед спочатку пробувати товар. Довідкам не дуже довіряє, адже там зазначають тільки кількість нітратів, а не допустиму норму.

    Фахівці кажуть - вивести нітрати з овочів та фруктів можна замочивши їх на годину в чистій воді. У такий спосіб кількість нітратів в овочах зменшиться майже на третину. Радять також обрізати шкірку огірків, знімати верхні листки капусти і не їсти качан. У ньому нітратів найбільше.

    Наталка Калінка, Олександр Котєльніков, 5 канал

    Попередній матеріал
    Як у Голосієво Купала гуляли
    Наступний матеріал
    АМК вимагає від лікарень розірвати оренду з підприємцями, які надають ритуальні послуги
    Теги: