Дмитро Васильєв, киянин: "Свинина, задня частина, з Ялти привезли спеції, вино сухарик, лук и все".
Киянин Дмитро Васильєв ділиться рецептом фірмового першотравневого шашлику. День солідарності трудящих святкує із родиною на природі. Семирічна Христинка від страви у захваті.
Христинка: "Клас!"
Однак сам автор м`ясного шедевру, з`їсти планує небагато - притримується дієти.
Дмитро Васильєв, киянин: "Я уже второй месяц на диете, но уже сьел кусков 5. Еще думаю, может, 5 и все".
Згадати про дієту радять і лікарі. Кажуть, чекають на травневих святах хвилю нових пацієнтів. Аби шашлик став безпечнішим, радять готувати його з дієтичного м`яса - риби та птиці. Відмовитися від копченостей і несвіжих салатів. А ще - тримати дітей подалі від святкового столу.
Альбіна Анісімова, лікар: "На многие продукты, которые будут на столе, и которые будут есть взрослые, должно быть наложено табу для детей. Особенно для маленьких детей".
Поки містяни святкують маївку, господині вже продумують меню Великоднього столу. Лікарі ж кажуть, після розговіння щороку додається роботи:
Вадим Шипулін, лікар-гастроентеролог: "Так называемое розговление, розговление, после которого у врачей, в частности моей специальности - гастроэтерологии значительно прибавляется работы. И дело не в том, что люди соблюдают пост, а потом резко переходят на новую какую-то для себя пищу, а в том что люди начинают просто есть как не в себя".
Аби не нашкодити собі, лікарі радять пам`ятати золоте правило - дві третини їжі потрібно вжити у першій половині дня. А ще, кажуть, не зайвим буде розвести вино водою.
Вадим Шипулін, лікар-гастроентеролог: "Если я сейчас скажу, сколько ВОЗ рекомендует безопасную дозу алкоголя, наших людей это повергнет в шок. Если это переводить на водку и коньяк - это 50-60 мл, вина - это до100 мл, пива - 150 мл. У женщин эта доза вдвое меньше".
Євгенія Подобна, Сергій Клименко, 5 канал.