Алкогольні напої
Алкогольні напої
press-unity.com

Мін'юст з невідомих причин не реєструє наказ про виробництво коньяку з вітчизної сировини – Кучеренко

    На сьогодні частка іноземної сировини може досягти 100% продукції, що негативно позначається на ситуації на ринку

    У Мін'юсті впродовж трьох місяців не реєструють наказ Міністерства аграрної політики, покликаний підвищити вміст якісної вітчизняної сировини у звичайному коняку. Про таке заявив директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко, повідомляє Uaprom.

    За його словами, на сьогодні виробники ординарних коньяків в Україні мають право виготовляти свою продукцію із застосуванням іноземної сировини. Її частка може досягати навіть 100%.

    "На жаль, цим часто зловживають "ботлери". Це категорія виробників, у яких весь цикл виробництва полягає в закупівлі імпортної сировини, часто сумнівної якості, та розливі її у пляшки. Звичайно, цей вид діяльності набагато прибутковіший, аніж праця вітчизняних виробників, які вирощують виноград, викурюють спирт і роблять якісний продукт", – каже Кучеренко.

    Це породжує нечесну конкуренцію на ринку. Вона призводить до поразки вітчизняних виноробів, які вкладають значні кошти у розвиток виноградників, повний цикл виробництва якісного коньяку, забезпечують робочі місця і розвиток галузі, стверджує директор "Укрвинпрому".

    Розроблені та узгоджені з більшістю вітчизняних виробників Правила мали би кардинально змінити стан речей, адже вони зобов'язують виробників планомірно з поступовим збільшенням частки використовувати коньячні спирти вітчизняного виробництва при виготовленні ординарних коньяків України.

    Крім того, запровадження нових норм дасть поштовх для припинення стагнації галузі виноградарства, стимулювання розвитку і модернізації заводів первинного виноробства, виробництва автентичного українського продукту – коньяк України, залучення інвестицій у виноградо-виноробну галузь.

    Також це призведе до створення , щонайменше, 120 тисяч додаткових робочих місць у виноградарських регіонах і сприятиме розвитку їх інфраструктури.

    Ініціатива, розроблена спільно з представниками галузі, відповідає регламенту Ради ЄС. У ній вказується: українським коньяком може бути лише продукт, в якому 85% сировини вироблено в Україні.

    Також повідомляється, що вродовж останніх трьох років виробництво вітчизняних коньячних спиртів показує безперервну динаміку. Це дає гарантії щодо забезпечення виробників вітчизняною якісною сировиною.

    При цьому, потрапивши на реєстрацію до Мін'юсту, наказ Мінагрополітики три місяці поспіль з незрозумілих причин не розглядається. 

    "Українські виробники завмерли у незрозумілій ситуації і зазнають збитків замість того, щоб виробляти автентичний український продукт й активно розвивати вітчизняний аграрний сектор", – зазначив Кучеренко.

    Попередній матеріал
    Ломаченко відмовився від чемпіонського пояса WBO у другій напівлегкій вазі
    Наступний матеріал
    Папа Франциск: "Благаю Господа, щоб загоїв рани й обдарував Україну миром"
    Теги: