У кожному з проінспектованих "фастфудів" не дотримуються правил гігієни, не мають води, готують на газі тощо. А в одному із МАФів навіть не мали дозвільних документів на роботу закладу харчування. Загалом у столиці близько 2-х тисяч точок продажу шаурми та хот-догів. Торік за медичною допомогою через отруєння їжею з так званих "фастфудів" звернулися 300 людей.
Активіст: "Ви що використовуєте, газ чи електрику при приготуванні їжі? Електрику, так?"
Працівник: "Да".
Активіст: "А у вас є санітарна книжка, чи ні?"
Працівник: "Нєт".
Активіст: "Немає счанітарної книжки. Тобто ви працюєте нелегально?"
Працівник: "Нелегально".
Микола Воробйов, активіст: "Там має бути підведена вода. Тобто, повар, який там готує, він має хоча б помити десь руки. Ми перевірили 30 точок. Більше половини з них - вони готують на газу. Ну друзі, ну уявіть, якщо газовий балон цей, він стоїть біля метро. Тобто, "Апрель" - він може показатися ну не настільки серйозно".