Сакура
Сакура
Twitter

Відчути весну на смак: у Японії зацвів сорт сакури з їстівними квітками

"5 канал" вивчив секрети сакуро-гастрономії

У Японії пропонують відчути весну на смак. У країні зацвів сорт сакури із їстівними квітками. Їх консервують спеціальним чином, а потому використовують у кулінарії. Секрети сакуро-гастрономії вивчала журналіст "5 каналу".

Місто Хадано в японській префектурі Канаґава – центр вирощування особливого сорту сакури. Її цвітом можна не лише милуватися, а й вживати у їжу. Цей сорт починає розквітати наприкінці квітня – порівняно з іншими сакурами це доволі пізно. Збирати цвіт у їжу треба у перші три дні, відколи дерево розцвіло. Тоді квітки матимуть найкращий вигляд і смак.

/
/
/

"Не можна видирати листя, адже звідси наступного року будуть рости бутони і квіти. Кожну квітку треба відщипувати із кінця плодоніжки", – розповідає садівник Таканобу Оно, що вирощує сакури з їстівними квітками.

/
/
/

Зібраний цвіт перебирають, мнуть і маринують чи засолюють за спеціальною технологією, якій понад 150 років. Процес триває місяць. А тоді готові квіти використовують для найрізноманітніших рецептів. Наприклад, у вишуканих десертах солоно-кислий смак квіток сакури гарно відтіняє солодощі, кажуть кулінари. Вони ж пропонують робити із цього делікатесу чай, а також солоні закуски.

/
/
/

У місті Хадано росте майже 2,5 тис. сакур із їстівними квітками. Щороку місцеві фермери виробляють 20 тонн цього делікатесу – це 80% від загального виробництва.

Нонна Стефанова, "5 канал"

Дивіться також фотогалерею на тему:

Попередній матеріал
Порошенко призначив начальників управлінь СБУ в шести областях
Наступний матеріал
Україна піднялася на 30 позицій у рейтингу відкритості даних