ZN.ua

У США розпочинається загальнополітична дискусія Генасамблеї ООН

    Сьогодні в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відкривається загальнополітична дискусія 69-ї сесії Генеральної Асамблеї.


    Як повідомляє Центр новин ООН, перед її учасниками виступлять близько 140 глав держав і урядів, а також міністри закордонних справ і глави делегацій на іншому рівні, пише УНІАН.

    Очікується, що першими 24 вересня з трибуни Генеральної Асамблеї до присутніх звернуться президенти Бразилії і США. У цей же день у першій половині дня перед делегатами виступлять глави держав Уганди, Іспанії, Мавританії, Чилі, Республіки Корея, Катару, Вірменії, Єгипту, Франції, Марокко, Мексики, Фінляндії, Індонезії, Аргентини, Туреччини.

    Потім виступлять президенти та представники Болівії та Руанди, король Йорданії, президенти Домініканської Республіки, Кенії, Коста-Ріки, Монголії, Нігерії, Гондурасу, Чорногорії, ПАР, Швейцарії, Чада, Естонії, Екваторіальної Гвінеї, Шрі-Ланки, Венесуели, Замбії, а також глави урядів Великобританії, Данії та України.

    Передбачається, що перед початком загальних дебатів Генеральний секретар ООН представить державам-членам ООН свою щорічну доповідь про роботу Організації.

    У цій доповіді Пан Гі Мун зазначив, що події в Україні, Сирії та інших частинах світу поглибили розбіжності між державами-членами з питань сприяння міжнародному миру. За його словами, геополітична напруженість відбилася також на спорах, що стосуються морської акваторії та кіберпростору.

    Як повідомлялося, 24-25 вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк візьме участь у заходах 69-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.
    Попередній матеріал
    МОН планує евакуювати Донецький університет
    Наступний матеріал
    В Яценюка плани щодо відключення світла на Київщині назвали політичним тиском
    Теги:
    Loading...