ООН погодилась розблокувати 1,5 млрд. доларів з лівійських рахунків

    13 українських громадян евакуюють сьогодні із Триполі. Їх вивезуть до одного з мальтійських портів - повідомляють у вітчизняному МЗС. Також там розповіли, що на днях на резиденцію посла України у Лівії - напали мародери. Вони винесли побутову, аудіо та відео техніку. Під час нападу - ніхто не постраждав. Усі дипломати зараз у перебувають посольстві

    Тим часом ООН погодилась розблокувати півтора мільярди доларів з лівійських рахунків, заморожених ще у лютому. Кошти повинні піти на нагальні гуманітарні потреби Лівії. В обмін на доступ до рахунків від нової тимчасової влади вимагають взяти на себе міжнародні зобов`язання - а саме провести переговори з усіми племенами та громадами країни і створити усі умови для переходу Лівії до демократії. Хоча поки що не всі країни визнали нову владу у Лівії - і вимагають термінового провести нові вибори.

    Антоніо Патріота, Міністр закордонних справ Бразилії: "Ми дотримуємося виключно резолюції Ради Безпеки ООН. Вона передбачає захист мирного населення Лівії, а не зміну влади".

    Ніколас Мадуро, Міністр закордонних справ Венесуели: "Уся ця справа дуже серйозна, Міжнародна спільнота повинні відреагувати на спроби старих колоніальних державах захопити і контролювати увесь світ. Ми усы знаємо, навіщо вони вдерлися у Лівію. Щоб отримати її нафту".  

    Попередній матеріал
    ПР: Радікалізація Яценюку не личить
    Наступний матеріал
    В Абхазії обирають президента
    Теги:
    Loading...