Масштабні лісові пожежі в Іспанії: 3-є людей загинули

    Щонайменше троє людей загинули від масштабних лісових пожеж у Іспанській Каталонії. Ще вісімнадцятеро потрапили до шпиталів з опіками.

    Горять ліси  на кордоні з Францією і поблизу столиці регіону, Фігейраса. За даними місцевої влади, полум`я знищило вже близько 9 тисяч гектарів зелених насаджень і поширюється зі швидкістю приблизно 6-ть кілометрів за годину. Місцевих мешканців евакуювали. З пожежею борються понад чотири сотні фахівців. Їм допомагає авіація та спецтехніка. Втім, натепер зусилля вогнеборців марні: локалізувати займання не вдається. На заваді став сильний вітер. Його пориви сягають 90 кілометрів за годину. У популярному туристичному регіоні порушене транспортне сполучення, призупинено рух потягів між Іспанією та Францією.

    Постраждалий: "Влада наказала нам евакуюватися. Сказали, що сюди іде вогонь. Тож ми були вимушені узяти найнеобхідніше і полишити домівки".

    Феліп П`юїг, міністр внутрішніх справ Каталонії: "На допомогу нашим фонгеборцям прийшли їхні колеги із Франції. Долучилися і військові. Ми робимо усе можливе, щоби подолати цю пожежу, докладаємо максимальних  зусиль і активізуємо усі можливі ресурси".

    Попередній матеріал
    Негода вирує в Україні
    Наступний матеріал
    Масштабні протести у Мексиці
    Теги:
    Loading...