5.ua

Кремль звинуватив Україну у порушенні женевських домовленостей

    "Україна грубо порушує женевські домовленості" – заявили у російському МЗС. Чільник відомства Сергій Лавров звинуватив Київ у зволіканні зі звільненням будівель, захоплених майданівцями, та не поспішає роззброювати незаконні угруповання.

    Нарікає міністр і на нові арешти та неквапливість конституційної реформи. На додачу до цього, Лавров стверджує, що саме проукраїнські активісти атакували блокпост у Слов'янську. І це, стверджує Лавров, є свідченням чи то неспроможності, чи то небажання Києва контролювати екстремістів.

    "Киевские власти не могут или не хотят контролировать экстремистов, которые продолжают заказывать музыку... Власти ничего не делают, пальцем о палец не ударили, чтобы устранить причины, которые лежат в основе нынешнего глубокого внутриукраинского кризисна", – обурюється чиновник.

    Водночас, інші учасники Женевських переговорів вважають, що їхнє виконання гальмує саме Росія. І США, і ЄС вітають готовність Києва до конституційної реформи. За словами Арсенія Яценюка, вона забезпечить децентралізацію влади і може надати російській мові спеціальний статус. Звинувачення Лаврова у політичних переслідуваннях уряд теж відкидає. Кабмін ухвалив законопроект про амністію для учасників масових акцій на сході та півдні України. Не арештовуватимуть і не судитимуть учасників подій, що розпочалися після 22-го лютого, у тому разі, коли ті здадуть зброю і залишать захоплені приміщення.

    Попередній матеріал
    У Харкові через Антимайдан закрито дві станції метро
    Наступний матеріал
    Сепаратисти почали відбирати автомобілі у жителів Слов’янська
    Теги:
    Loading...