Греки знімають повчальне кіно про кризу

    Повчальне кіно для кризової Європи знімають у Греції. Стрічка "Бог любить кав`яр" має навчити європейців не марнувати життя на збагачення. Як приклад, автори наводять біографію Іоанніса Варвакіса - пірата, який боровся за незалежність Греції.

    Головний герой фільму - хоч і пірат, і борець за незалежність, але все ж - досить заможна людина. Іоанніс Варвакіс - реальна особа, жив наприкінці 18го сторіччя. Перші свої статки заробив, плаваючи в Егейському морі. Потім шукача пригод занесло до турецького полону та двору Катерини Другої. (До речі, імператрицю у фільмі зіграє Катрін Деньов; а петербурзькі зйомки розпочнуться вже в січні). В Росії герой відкриває для себе чорну ікру і добивається виняткового права постачати її на столи європейців. Купець Варвакіс багатшає, спускає кошти на розваги і благочинність, але задоволення життям - це не приносить.

    Новим сенсом життя для Варвакіса стає - боротьба за незалежність його батьківщини. На той час Греція належала до Османської імперії. Купець постачає повстанцям зброю, а 1825-го - відправляється до Греції, щоби особисто взяти участь у боротьбі.

    За різними даними, герой пригодницької історії прожив від 75-ти до 93-х років. Нині у столиці незалежної Греції -стоїть пам`ятник Варвакісу, а у російських архівах - зберігаються згадки про присвоєння йому дворянства та двох орденів. На великі екрани біографічна стрічка "Бог любить кав`яр" вийде наприкінці 2012-го року.

    Попередній матеріал
    Кінокритики США обрали "Меланхолію" кращим фільмом року
    Наступний матеріал
    Стан здоров`я Луческу - стабілізувався
    Теги:
    Loading...